Junior Achievement (JA) si NN anunta lansarea celei de-a sasea editii a proiectului educational Social Innovation Relay (SIR), o initiativa globala care aduce impreuna mentori cu experienta in afaceri si elevi de liceu, pentru a contribui la rezolvarea problemelor reale din comunitatile locale din care fac parte si dincolo de ele.
Acest program vizeaza pregatirea liceenilor in domeniul antreprenoriatului social si dezvoltarea unor abilitati esentiale ale acestora, punand in acelasi timp accentul asupra rolului pe care il poate juca mediul de afaceri in abordarea aspectelor sociale. Conectati prin tehnologii moderne, elevii din intreaga lume colaboreaza cu mentorii NN pentru a gasi solutii pentru unele dintre cele mai mari provocari din lume legate de educatie, sanatate, cresterea nivelului de trai, incluziune sociala sau dezvoltare durabila.
“Social Innovation Relay este un proiect ambitios care sprijina elevii de liceu sa defineasca solutii inovatoare si, mai ales, viabile pentru a raspunde unor nevoi sau probleme reale identificate in comunitate. Interventiile sustenabile pentru asigurarea bunului mers al societatii sunt o preocupare continua pentru noi, iar initiative precum SIR ne ajuta sa ne implicam activ in dezvoltarea comunitatilor locale si sa ajutam oamenii sa asigure un viitor mai bun pentru ei si cei din jurul lor”, a spus Carmen Soare, director de marketing NN Romania.
Elevii din Romania care au o idee de inovare sociala se pot inscrie in editia din acest an a competitiei pana pe 15 februarie, in echipe de 2-4 membri coordonate de un cadru didactic, iar ulterior, cele mai bune 20 de echipe din fiecare tara participanta vor fi mentorate de catre voluntari NN.
Voluntarii vor folosi cele mai moderne instrumente de invatare online pentru a-i sprijini pe elevi sa dezvolte planuri de proiect care pot fi transformate in idei de afaceri sociale fezabile. Dupa evaluarea intermediara, juriul va alege top 10 cele mai bune solutii care vor participa la finala nationala online a competitiei si isi vor dezvolta proiectele. In cele din urma, echipele castigatoare din fiecare tara vor concura intr-o finala online la nivel global.
Pe parcursul anului scolar 2014-2015, in competitia Social Innovation Relay s-au implicat la nivel global peste 6.000 de elevi si 199 de profesori din 226 de licee, fiind generate aproximativ 350 idei de inovare sociala. (A.D.).