Dupa inscrierea a 166 de proiecte si initiative sociale din intreaga Romanie, jurizarea in marea competitie Gala Societatii Civile 2017 a intrat pe ultima suta de metri.
Totodata, reprezentantii Galei anunta lansarea celei mai ample campanii de multumire si recunoastere publica a meritelor celor implicati in activitati de tip ONG, activitati special croite pentru a schimba Romania si pentru a instaura binele acolo unde ii este locul.
Incepand din 2002 si pana in prezent, Gala Societatii Civile a fost momentul de scoatere la rampa a celor care au schimbat atitudini, mentalitati, asteptari, obiceiuri, poate chiar legi, pentru ca intr-un domeniu anume, intr-o comunitate anume, pentru ca o familie anume sa fie mai bine.
In acest an, mai mult ca oricand, momentul dedicat proiectelor cu impact social si ONG-urilor cu initiativa locala sau nationala puternica va reveni in totalitate oamenilor care fac aceste proiecte sa fie si ca aceste ONG-uri sa mearga mereu in directia schimbarii si a binelui.
“Pornind de la premisa ca dezvoltarea societatii civile este parte integranta a procesului de modernizare a Romaniei, pregatim editia aniversara cu scopul de a evidentia progresul evident al constiintei civice in cei 15 ani dar, mai ales, de a schita un plan coerent si sustenabil pentru urmatorii 15 ani”, a precizat Florentina Loloiu, Director Programe – Fundatia Gala Societatii Civile.
In cele 14 editii anterioare ale Galei Societatii Civile, au fost inscrise si evaluate peste 2.000 de proiecte, implementate la nivel national, regional sau local. 450 de proiecte inscrise in competitia Galei Societatii Civile au fost premiate, impactul lor in comunitati fiind astfel recunoscut.
“In ultimii ani, se poate remarca o orientare mai pregnanta catre sanatate si educatie ca domenii cu mari probleme. Daca ne uitam in urma, la domeniile care au fost considerate in timp mai problematice, vedem o evolutie de la abordarile ecologiste de la inceputurile Galei catre dezvoltare sociala si implicare civica, apoi catre arta si cultura, pentru a ajunge acum la proiecte cu un puternic accent pe educatie si incluziune sociala”, a mai precizat Florentina Loloiu. (A.D.).