Au fost desemnati castigatorii #Digitaliada, concurs de materiale digitale educationale care incurajeaza crearea de continut original si open source care poate fi utilizat in procesul de invatare.
Concursul are loc anual si se adreseaza in principal cadrelor didactice din orice scoala din Romania, dar si tuturor persoanelor de peste 18 ani interesate sa creeze si sa distribuie publicului larg materiale didactice in format digital, ce pot fi folosite in predarea oricarei discipline scolare din ciclul gimnazial.
Premiul I (laptop si camera foto) a fost castigat de Rares Tohanean, cu materialul “Lectii video introductive in matematica de clasa a V-a”. Premiul II (laptop) a revenit Didinei Botgros, profesor la Scoala Gimnaziala Sf. Varvara, din Aninoasa, jud. Hunedoara, pentru materialul “Universul” – Geografie. Premiul al III-lea (camera foto) a fost acordat lui Constantin Ferseta pentru aplicatia „Kidibot”, un material multidisciplinar care imbina Limba Romana si T.I.C. De asemenea, au mai fost acordate si sase mentiuni, cu premii constand intr-o tableta.
Competitia s-a desfasurat pe platforma online www.digitaliada.ro in perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017. In concurs au fost inregistrate 134 materiale educationale, din care 114 au fost validate stiintific.
Digitaliada este un program de educatie digitala care isi propune incurajarea folosirii tehnologiei pentru imbunatatirea performantei scolare a elevilor.
In cadrul programului, s-a dezvoltat platforma www.digitaliada.ro – un hub online de continut educational liber ce poate fi folosit de elevi sau profesori din toata tara. Platforma gazduieste anual concursul de materiale digitale #Digitaliada, care incurajeaza crearea de continut original si open source ce poate fi utilizat in procesul de invatare.
Prin proiect sunt sustinute scoli gimnaziale din mediul rural in procesul de predare-invatare a matematicii si TIC-ului la clasele V-VIII prin metode digitale interactive. 10 scoli au participat in anul scolar 2016-2017 iar incepand din toamna alte 20 de scoli vor intra in proiect. Scolile sunt alese prin concurs deschis ce are loc anual. (A.D.).