UPS anunta noi obiective de sustenabilitate pentru a completa flota cu mai multe vehicule care folosesc combustibil alternativ si tehnologii avansate, bazandu-se in acelasi timp tot mai mult pe sursele de energie regenerabile.
Obiectivele, anuntate in Raportul de Sustenabilitate Corporativa pentru anul 2016, sustin angajamentul UPS de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera (GHG) rezultate in urma operatiunilor globale la sol, cu 12% pana in 2025, un obiectiv elaborat pe baza unei metodologii aprobate de initiativa Science Based Targets.
“Fiind o organizatie de mari dimensiuni, cu activitate internationala, suntem constienti ca angajamentele asumate pot modela pietele, pot accelera avansul tehnologic si pot fi un catalizator pentru investitiile in infrastructura”, a declarat David Abney, presedinte si CEO UPS.
Obiectivul UPS este ca 25% din energia electrica pe care o consuma sa provina din surse de energie regenerabile pana in 2025, o crestere semnificativa de la 0,2% in 2016. In plus, UPS si-a propus ca pana in 2020, unul din patru vehicule nou achizitionate anual sa functioneze cu combustibili alternativi si tehnologii avansate, fata de 16% in 2016. De asemenea, un alt obiectiv stabilit de companie este ca, pana in 2025, 40% din totalul combustibilului utilizat pentru operatiunile de la sol sa provina din alte surse decat benzina si motorina traditionale, in crestere de la 19,6% in 2016.
UPS utilizeaza peste 8.300 de vehicule, la nivel global, care folosesc combustibili alternativi si tehnologii avansate. Flota companiei include vehicule electrice, electrice hibride, hidraulice hibride, pe gaz natural comprimat (CNG), gaz natural lichefiat (LNG), propan si vehicule usoare care economisesc carburant. In plus fata de utilizarea vehiculelor alternative, flota UPS utilizeaza in fiecare an milioane de galoane de motorina care provin din surse regenerabile cu emisii scazute de carbon si gaz natural regenerabil (RNG).
Viziunea UPS implica o retea logistica inteligenta de vehicule cu tehnologie avansata si facilitati alimentate de surse de energie tot mai diverse si sustenabile, inclusiv energie solara, eoliana, gaz natural regenerabil, hidrogen regenerabil si motorina regenerabila livrate prin intermediul unei infrastructuri energetice avansate. UPS implementeaza deja multe dintre aceste tehnologii in vehiculele si facilitatile de la sol si intentioneaza sa mareasca semnificativ gradul de utilizare al acestora in cadrul flotelor sale la nivel mondial.
Din 2009, UPS a investit peste 750 de milioane de dolari in vehicule care utilizeaza combustibili alternativi si tehnologii avansate si in statii de alimentare la nivel global. Compania a utilizat mai mult de 97 de milioane de galoane de combustibili alternativi si cu emisii scazute de carbon pentru alimentarea flotei de la sol in 2016, iar recent a investit 18 milioane de euro in sisteme de energie solara localizate in opt facilitati.
Pe langa eforturile sustinute pe partea de mediu, UPS a anuntat in Raportul de Sustenabilitate obiective legate de forta de munca si de comunitate, inclusiv angajamentul de a realiza 20 de milioane de ore de voluntariat pana la finalul anului 2020 si promisiunea de a dona 127 de milioane de dolari prin intermediul actiunilor caritabile pana in 2020, inclusiv catre programe de ajutoare umanitare si siguranta comunitara, prin intermediul Fundatiei UPS. Programele ofera sprijin comunitatilor din intreaga lume, la care se adauga si colaborarea UPS cu partenerii sai pentru livrarea de sange, medicamente si vaccinuri care pot salva vieti catre comunitati izolate si sprijin organizatiilor umanitare. (A.D.).