Programul educațional Ajungem MARI a prelungit până pe 1 februarie înscrierile la voluntariat în centre de plasament. Organizația caută 1.000 de oameni serioși și implicați care să dedice 3 ore pe săptămână copiilor și tineri instituționalizați, din centre de plasament din București și 25 de județe.
„Lucrăm în special cu copii din centre de plasament de stat, copii care au suferit traume în urma instituționalizării, a abandonului sau a separării de familii. Copiii sunt minunați și au un potențial pe care deseori nu îl cunosc. În cei trei ani jumătate de când a început programul, ne-am dat seama că una dintre principalele nevoi a copiilor este susținerea lor pe termen lung. Pentru a le oferi asta și pentru a asigura continuitatea programului facem recrutări la fiecare 6 luni ca să-i găsim pe cei 1.000 de voluntarii fără de care acest program nu ar putea continua”, spune Iarina Taban, director executiv și fondator Ajungem MARI.
În prezent, în programul Ajungem MARI sunt peste 2.000 de copii și tineri între 3 și 20 de ani din 125 de centre sociale și de plasament.
Voluntarii Ajungem MARI merg săptămânal timp de 3 ore în centrele de plasament pentru a susține cu copiii ședințe interactive de pregătire școlară, ateliere creative sau ateliere de cultură generală, educație pentru sănătate, educație financiară sau educație civică. Pe langă cunoștințe, voluntarii le oferă copiilor încurajare, experiențe frumoase, oportunităti, îi ajută să își descopere pasiunile, să își dezvolte abilitătile și le transmit valori pentru o viată sănătoasă. Toate activitățiile au rolul de a le da copiilor încredere în ei și a le forma abilităti pentru a deveni adulți responsabili și independenți.
Chiar dacă mare parte dintre voluntari nu au experiență de lucru cu copiii, aceștia vor participa la training-uri și vor fi consiliați de specialiști Ajungem MARI pe întreaga durată a modului de voluntariat.
Modulul de voluntariat durează 6 luni și începe în aprilie. Pană atunci au loc înscrierile, training-urile despre nevoile copiilor și metode de lucru cu ei și repartizarea voluntarilor la centre în funcție de program și disponibilitate. Înscrierea se face printr-un formular online https://goo.gl/jAgKxs până pe 1 februarie. Pe site-ul www.ajungemmari.ro, secțiunea Devino voluntar http://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/ puteți găsi mai multe detalii și pașii de înscriere. (A.D.).