4.216 elevi de gimnaziu şi liceu, din mediul rural și urban, au beneficiat gratuit de experiențe learning by doing și de activități în compania voluntarilor Metropolitan Life.
Astfel de experiențe stau la baza dezvoltării abilităților financiare și de antreprenoriat definite de Junior Achievement, la nivel internațional, ca fiind esențiale pentru incluziunea financiară a tinerilor: managementul banilor și al riscurilor financiare, adaptabilitatea, capacitatea de negociere, flexibilitatea, sentimentul de eficacitate personală, gândirea critică și abilitatea de a lua decizii.
Programul internațional Life Changer (Schimbăm vieți) a ajuns, în 2018, la a patra ediție în România, fiind derulat de Junior Achievement România cu sprijinul Metropolitan Life și al Fundației MetLife.
Pe lângă activitățile la clasă, voluntarii Metropolitan Life s-au implicat ca mentori în cadrul competiției de antreprenoriat JA, ajutând, prin consultanță și feedback, echipele de liceeni să își dezvolte idei de afaceri fezabile și să ia parte la o experiență asemănătoare celor din viața reală. În finala ediției din 2018, echipa Q-APP, de la Colegiul Economic A. D. Xenopol, a primit premiul Metropolitan Life pentru Cel mai bun plan financiar.
De la începutul parteneriatului, peste 14.000 de elevi români au beneficiat gratuit de acest program implementat cu sprijinul Metropolitan Life, prin intermediul Fundației MetLife.
Programul Life Changer (Schimbăm vieți) se desfășoară în 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu. La nivel european, programul se aliniază strategiei de reducere a discrepanțelor dintre țările spațiului comunitar privind gradul de educație financiară al populației. (A.D.)