În urma primelor contribuții la Fondul de Necesitate lansat săptămâna trecută, Fundația Inovații Sociale Regina Maria anunță achiziționarea unui aparat de ventilație mecanică în valoare de 37.000 EUR, ce urmează a fi configurat și instalat în următoarele zile la secția ATI a Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș.
Achiziționarea ventilatorului se face prin contribuția dnei. Dr. Ileana Penea (Director General MediaMed Publicis) și a Dr. Wargha Enayati (Președintele Fundației Inovații Sociale Regina Maria).
„Cea mai mare presiune este, în această perioadă, pe sistemul medical, iar lipsa aparaturii vitale, în contextul pandemiei, poate deveni dramatică. Capacitatea spitalelor de a interveni și gestiona cazurile de contaminare trebuie cu prioritate întărită, iar medicii, aflați în prima linie, au nevoie de toate ajutoarele pentru a putea răzbi”, a declarat medicul Wargha Enayati, președintele Fundației Inovații Sociale Regina Maria.
Organizația atrage atenția asupra nevoilor urgente și variate cu care se confruntă societatea românească în contextul pandemiei, anunțând încă de săptămâna trecută lansarea unui Fond de Necesitate pentru susținerea imediată a scăderii presiunii asupra spitalelor de stat și alocându-și principalele resurse pentru acest demers capital.
Contribuțiile companiilor și persoanelor fizice la Fondul de Necesitate continuă să se adune și sunt destinate următoarelor linii de sprijin:
- reparația imediată a ventilatoarelor defecte și acoperirea altor nevoi tehnice sau de consumabile legate de flota de ventilatoare identificate în spitalele de stat din București și din țară;
- luarea de măsuri urgente de sprijin medical al categoriilor sociale vulnerabile prin activitatea desfășuratăîn cele două policlinici sociale ale Fundației, pentru oferirea accesului la servicii medicale vitale pacienților neinfectați cu COVID-19, în special în contextul acestei crize umanitare, când accesul la sistemul medical de stat este limitat. Vor fi intensificate în perioada următoare eforturile de sprijinire și protecție a beneficiarilor sociali ai organizației – pacienți neasigurați și pacienți cu venituri mici – dar și a pacienților care nu sunt cazuri sociale dar care au nevoie de servicii medicale constante (vârstnici, bolnavi cronici, alți pacienți cu grad ridicat de risc).
“Un procent de 11% din populatia Romaniei nu este asigurată medical. Fundația noastră are înscriși 2.600 de pacienți din această categorie și 1.200 de pacienți asigurați, dar cu venituri foarte mici. Aceste categorii de pacienți, fărăvenituri sau cu venituri prea mici pentru a-și putea permite servicii medicale în privat, sunt în general cei care apeleazăcel mai frecvent la serviciul de ambulanță și camerele de gardă ale spitalelor. Pe ei dorim să îi protejăm în aceasta perioadă, protejând în acest fel și spitalele de stat “, spune Cristiana Mateoiu, director executiv Fundația Inovații Sociale Regina Maria.
Până în acest moment au contribuit la Fondul de Necesitate Kaufland România, Romanian Business Consult (RBC), Asociația The Social Incubator în colaborare cu Nepi Rockcastle, Terapia S.A., Schneider Electric, Ejot și Radox, precum și companii mai mici care susțin cu mare efort demersurile organizației (Esmed, Traun, Electroproject, IVA Bestal, AGC Flat Glass Romania). (A.D.).