World Vision România și HP au venit în sprijinul elevilor și cadrelor didactice de la Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” din Băilești prin dotarea laboratorului de informatică cu aparatură nouă și performantă. Educația digitală trebuie să continue pe termen lung și să devină accesibilă pentru toți copiii. La întoarcerea la școală cei 578 de elevi ai liceului își vor putea îmbunătăți competențele digitale atât în timpul orelor de informatică, cât și suplimentar prin utilizarea dispozitivelor și accesarea de noi informații.
De asemenea, pentru a îi ajuta să acceseze cursurile online, 14 elevi de liceu din familii vulnerabile, bursieri ai programului de burse școlare “Vreau în clasa a 9-a!”, au primit dispozitive electronice echipate cu carduri de memorie și cartele SIM cu acces la internet.
„Pentru a asigura o educație de calitate elevului fără posibilități materiale, e nevoie de implicarea tuturor actorilor de la nivelul societății. Doar în acest mod cercul vicios al sărăciei poate fi combătut, iar elevul are șansa la un viitor mai bun. Dotarea laboratorului de informatică de la liceul din Băilești, un liceu cu care avem un parteneriat durabil și de succes, înseamnă, în context pandemic, acces la educație de calitate pentru cei 578 de elevi, dar și pentru generațiile următoare“, a declarat Oana Baciu, coordonator național program “Vreau în clasa a 9-a!” – World Vision România.
„HP își respectă angajamentul de a contribui la schimbări care să ajute pe termen lung comunitățile din întreaga lume. De la începutul anului 2015, compania noastră promovează educația de calitate și alfabetizarea digitală, pentru ca elevii să obțină rezultate mai bune. Suntem încântați și onorați că am putut fi parte a acestui program și că am putut contribui la o cauză nobilă, aceea de a înlesni accesul la tehnologie și, implicit, la educație al elevilor Liceului Teoretic “Mihai Viteazul” din Băilești. Tehnologia și instrumentele digitale nu mai sunt doar dispozitive complementare pentru un acces facil la informație, ele devin o necesitate pentru a avea rezultate mai bune”, a subliniat Mugur Pantaia, Director General HP Inc Romania.
Criza provocată de coronavirus a demonstrat importanța soluțiilor digitale pentru predare și învățare și a evidențiat limitele sistemului educațional. Conform unui studiu al World Vision România, 40% dintre copiii din mediul rural nu au participat la școala online în prima perioadă a pandemiei, iar între motive se numără atât lipsa unui dispozitiv și a conexiunii la internet, cât și lipsa competențelor digitale. Infrastructura școlară slabă și lipsa utilizării și integrării tehnologiei în școlile din zonele rurale sau din comunitațile urbane mici au îngreunat sau chiar au blocat mutarea în online a cursurilor în contextul pandemiei, aducându-i atât pe elevi, cât si pe profesori într-un scenariu nou, greu de gestionat.
„Generoasa donație primită din partea World Vision România și implicit HP vine într-un moment foarte important deoarece, în acest context pandemic, învățământul este obligat să se adapteze atât nevoilor elevilor, cât și eforturilor cadrelor didactice de a dezvolta o relație de colaborare funcțională cu partenerii educaționali. Vă adresez mulțumiri și aprecieri din partea celor 51 de cadre didactice și a celor 578 elevi ai liceului, care vor putea învăța în condiții mai bune”, a declarat Vasile Toană, Director Liceul “Mihai Viteazu” Băilești.
„În secolul XXI, calculatorul nu este doar un gadget, ci și un instrument de dezvoltare. Acum avem posbilitatea să folosim calculatorul în modul cel mai practic, mai util și mai folositor pentru viitorul nostru. Mulțumim donatorilor pentru sprijinul oferit, mai ales într-un moment în care aveam cea mai mare nevoie. Este un sprijin real de care nu ne-am fi putut bucura altfel” , spune Daniel T., elev, cls. a XII-a.
Echiparea laboratorului de informatică de la Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” din Băilești și susținerea elevilor din familii vulnerabile cu dispozitive electronice fac parte dintr-un proiect de educație digitală dezvoltat de către World Vision România împreună cu angajații companiei HP, în valoare de 44.307 lei.