Fundația Dreptul la Educație, cel mai important pilon de responsabilitate socială al OTP Bank, lansat în anul 2014, devine Fundația OTP Bank România.
Schimbarea de nume anunțată astăzi este în concordanță cu strategia fundației de a deveni unul din principalii piloni de transformare educațională din România.
Redenumirea are loc în contextul în care activitatea fundației este în plină dezvoltare, iar pentru adaptarea la nevoile de informare și educare a generațiilor active, Fundația OTP Bank România se transformă din furnizor de educație financiară în creator de conținut educațional.
Noile obiective ale fundației sunt: dezvoltarea și implementarea unei experiențe educaționale diferite pentru generația Z în conformitate cu valorile individuale și obiectivele lor de viitor; suport pentru ca elevii și cadrele didactice să devină parteneri de succes în activitățile școlare, dar și îmbunătățirea competențelor digitale ale profesorilor; crearea de conținut educațional de înaltă calitate si formarea de formatori prin care transferăm aceste produse de învățare unei audiențe cât mai mari.
„Educația trebuie regândită în era digitală. Tinerele generații au nevoie de programe adaptate la nevoile lor. Noi înțelegem noul context și contribuim în mod constant la transformarea educațională. Creăm conținut educațional valoros, construim noi sinergii între Fundație și OTP Bank România, demarăm noi proiecte educaționale cu finanțare externă, prin Erasmus sau Fondul Social European, și lucrăm la noi parteneriate locale. Vreau să cred că, prin acțiunile ei, Fundația OTP Bank România este un promotor al învățării moderne”, a declarat Diana Mișa, președinte al Fundației OTP Bank România.
Pe direcția parteneriatelor strategice, Fundația OTP Bank România a construit împreună cu Federația Sindicatelor Libere din Învățământ programul național de educație digitală „Lecția în online” dedicat cadrelor didactice. Fundația a conceput, elaborat și realizat modulul de competențe digitale și pe cel de inteligență emoțională, ambele fiind parte integrantă din programul acreditat de Ministerul Educației Naționale. Astfel, în mai – iunie 2021, echipa Fundației a instruit 50 de formatori FSLI, la programul nostru participând 150 de profesori în calitate de cursanți.
În cei 7 ani de activitate, Fundația a acumulat un portofoliu important de proiecte educaționale construite pe patru linii principale de activitate: educație financiară, educația copiilor, orientare în carieră și parteneriate strategice cu asociații și ONG-uri locale. Între acestea se înscriu workshop-uri de educație financiară sau de orientare în carieră pentru adolescenți, lansarea bursei Bethlen Gábor Alapkezelő sau inaugurarea OK Center – primul centru din România dedicat educației financiare – atât pentru adolescenți, cât și pentru adulți.