Sustainable Living Podcast, în parteneriat cu Ambasada Suediei în România, prezintă un sezon dedicat companiilor sustenabile suedeze.
Sezonul „Companii sustenabile suedeze care conduc schimbările durabile”, este disponibil pe toate platformele de podcast și include unele dintre cele mai inovatoare și inspiratoare companii suedeze, precum Ericsson, Volvo Trucks, Ikea, Autoliv, Axis Communications, Tetra Pak, Electrolux și Stockholm Environment Institute (SEI).
În calitate de partener al sezonului, Ambasada Suediei în România și-a exprimat entuziasmul pentru succesul sezonului și impactul potențial pe care îl poate avea asupra societății românești.
„Suntem mândri că am fost partener al sezonului „Companii sustenabile suedeze care conduc schimbările durabile” și că am adus în România unele dintre cele mai inovatoare și inspiratoare companii din Suedia”, a mărturisit Therese Hydén, Ambasador.
Pe tot parcursul sezonului, am evidențiat practicile de sustenabilitate ale fiecărei companii, prezentând angajamentul de a reduce impactul asupra mediului, promovând practici etice și aducând contribuții sociale pozitive. Episoadele sunt acum disponibile pe website-ul Sustainable Living Podcast, canalul de YouTube și pe toate platformele de podcast, incluzând Spotify, Apple Podcasts, and Google Podcasts.
Sezonul a prezentat următoarele companii, fiecare împărtășindu-și abordările unice privind sustenabilitatea:
- Volvo Trucks: Strategia de sustenabilitate a Volvo Trucks se concentrează pe reducerea impactului asupra mediului prin crearea de soluții de transport durabile. Compania se angajează să își reducă amprenta de carbon, să crească eficiența energetică și să promoveze circularitatea. Volvo Trucks își propune ca camioanele electrice să reprezinte jumătate din vânzările sale europene până în 2030. „Ne angajăm să creăm soluții de transport durabile care să reducă emisiile și să protejeze mediul”, a transmis Mia Edofsson, Global Sustainability Director, Volvo Trucks.
- Ericsson: Ericsson se angajează să-și reducă amprenta de carbon și să lucreze pentru neutralitatea emisiilor de carbon. Strategia de sustenabilitate a companiei se concentrează pe energie durabilă, operațiuni, produse și circularitate. Ericsson își propune să-și reducă emisiile de carbon cu 50% până în 2030 și devină carbon neutră până în 2030. „Credem că lucrând pentru neutralitatea amprentei de carbon, putem crea un viitor mai durabil pentru toți”, a precizat Massimo Basile, Head of Networks and Managed Services South East Mediterranean and Eurasia, Ericsson.
- Ikea: Strategia de durabilitate a Ikea se concentrează pe reducerea deșeurilor, reducerea impactului asupra mediului și promovarea practicilor etice. Compania își propune să folosească numai materiale regenerabile și reciclate până în 2030 și să devină o afacere circulară și pozitivă pentru climă până în 2030. „Credem că sustenabilitatea nu este doar o opțiune, ci o responsabilitate”, consideră Mircea Ilie, Sustainability Leader at IKEA Romania.
- Autoliv: Strategia de sustenabilitate a Autoliv se concentrează pe reducerea impactului asupra mediului prin promovarea soluțiilor de mobilitate durabilă și a practicilor etice. Compania își propune să-și reducă emisiile de carbon cu 25% până în 2025 și să atingă neutralitatea carbonului până în 2035. „Lucrăm din greu pentru a ne reduce impactul asupra mediului și pentru a aduce o contribuție pozitivă societății”, a explicat Adrian Gheller, Global Sustainability Manager, AUTOLIV.
- Axis Communications: Strategia de sustenabilitate a Axis Communications se concentrează pe reducerea amprentei de carbon și pe promovarea eficienței energetice. Compania își propune să-și reducă emisiile de carbon cu 50% până în 2025 și să atingă neutralitatea emisiilor de carbon până în 2030. „Ne angajăm să reducem amprenta noastră de carbon și să promovăm soluții eficiente din punct de vedere energetic”, a afirmat Bogdan Gavril, Sales Engineer, Trainer, and A&E Manager.
- Tetra Pak: Strategia de sustenabilitate a Tetra Pak se concentrează pe promovarea soluțiilor de ambalare durabile și pe reducerea deșeurilor. Compania își propune să folosească numai materiale regenerabile și reciclate în ambalajele sale până în 2030 și să aibă un lanț valoric cu emisii nete de carbon zero până în 2050. „Considerăm că soluțiile de ambalare durabile sunt esențiale pentru reducerea deșeurilor și protejarea mediului înconjurător”, a menționat Dragan Rajković, Sustainability Director North Europe and East Europe, Tetra Pak.
- Electrolux: Strategia de sustenabilitate a Electrolux se concentrează pe reducerea impactului său asupra mediului prin crearea de produse durabile și promovarea circularității. Compania își propune să-și reducă emisiile de carbon cu 50% până în 2030 și să folosească numai materiale regenerabile și reciclate în produsele sale până în 2030. „Suntem dedicați creării de produse durabile și reducerii deșeurilor pentru a crea o economie mai circulară”, a declarat Teodora (Juravle) Maracineanu, Head of Marketing at Electrolux Romania.
- Stockholm Environment Institute (SEI): strategia de sustenabilitate a SEI se concentrează pe promovarea dezvoltării durabile și pe crearea unui viitor durabil pentru toți. Organizația își propune să promoveze soluții durabile, să încurajeze schimbări de politică care să reducă daunele asupra mediului și să promoveze dezvoltarea socială și economică. „Misiunea noastră este să promovăm dezvoltarea durabilă și să creăm un viitor mai durabil pentru toți”, a spus Daniel Duma, Research Fellow, at Stockholm Environment Institute (SEI).
Acest sezon al podcastului Sustainable Living a fost un mijloc de a transmite că toți avem un rol de jucat în crearea unui viitor durabil. Putem face o diferență pozitivă în lume lucrând împreună și împărtășind cunoștințele. Încurajăm publicul să acceseze sezonul pe toate platformele și să se inspire să acționeze în favoarea durabilității.
„Acest podcast a fost unic prin atenția acordată prezentării practicilor sustenabile ale companiilor suedeze. Scopul nostru a fost să-i inspirăm pe alții să ia măsuri pentru sustenabilitate și să aibă un impact pozitiv asupra societații. Sperăm că, împărtășind poveștile de succes și strategiile acestor companii inspiratoare, putem contribui la un viitor mai durabil”, a declarat Nicoleta Talpes, gazdă și producător al Sustainable Living Podcast.