Peste 2.500 de tineri (16 ani+) vor participa gratuit la sesiuni de dezvoltare a abilităților și de consiliere profesională de la profesioniști din diferite domenii în cadrul unei noi ediții a proiectului JA Job Incubator™, sesiuni ce vor fi realizate în baza parteneriatului educațional încheiat, pentru al treilea an la rând, între Junior Achievement și Societe Generale Global Solution Centre.
Această componentă educațională a proiectului a fost lansată pentru a motiva elevii să își continue studiile și să învețe cum să își identifice propriile valori, pasiuni și puncte forte pentru a-și alege mai ușor în viitor o profesie potrivită, pentru a fi mai bine pregătiți pentru integrarea pe piața muncii și a avea o carieră de succes.
Tinerii au acces gratuit la modulul internațional digital JA de orientare profesională, la activități applied learning, iar voluntarii specialiști ai Societe Generale Global Solution Centre facilitează webinarele pe teme utile pentru viitoarea lor carieră (cum se realizează un CV bun în diferite domenii precum financiar, IT, HR sau juridic, găsirea punctelor forte și abilităților pentru alegerea carierei potrivite, pregătirea pentru interviu, de ce competențe ai nevoie pentru primii pași în angajare ș.a.), toate acestea contribuind la pregătirea tinerilor pentru piața muncii, aflată în continuă schimbare.
În lunile octombrie și noiembrie, peste 980 de elevi, alături de profesorii coordonatori, au participat deja la webinarele susținute de profesioniștii din companie, de la începutul parteneriatului peste 2.800 de elevi participând la sesiunile de formare și de consiliere profesională.
„Cel mai mult mi-au plăcut exemplele relevante din viața personală a prezentatorilor, materialele teoretice și implicarea publicului în discuție, spre sfârșitul întâlnirii”, declară un elev, al Colegiului Național Vasile Alecsandri, Galați.
„Au fost explicații foarte clare, care o să ne ajute pe toți în dezvoltarea pentru domeniile pe care dorim să le urmăm”, afirmă un elev, al Liceului Tehnologic Ioniță G. Andron, Negrești-Oaș.
„Mi-a plăcut foarte mult modul în care trainerul ne-a explicat cum trebuie să abordăm acest subiect și cum ne putem descoperi adevăratele valorile personale”, spune un elev, al Colegiului Național Ferdinand I, Bacău.
„Am reușit să îmi îmbunătățesc cunoștințele despre crearea unui CV și folosirea unei platforme de recrutare”, menționează un elev, al Colegiului Național Matei Basarab, București.
„Am apreciat seriozitatea și profesionalismul de care au dat dovadă trainerii, dar și modul clar în care ne-au explicat și răspuns la întrebări folosind termeni accesibili”, precizează un elev, al Colegiului Național Ion Luca Caragiale, Ploiești.
„Cel mai mult am apreciat actualitatea temei. Mi-a dat încredere să acționez în sensul corect în ceea ce privește propriul meu demers didactic. M-a făcut să reflectez mai mult la maniera în care îmi pot restructura lecțiile la disciplina predată, pentru a dezvolta mai bine competențele necesare”, transmite un profesor, al Liceului Tehnologic Tiu Dumitrescu, Mihăilești, Giurgiu.
„Mi-au plăcut modalitatea de prezentare a informațiilor și recomandările privind realizarea unui CV concis, corect și care să trezească interes”, consideră un profesor, al Liceului Agricol Dr. C. Angelescu, Buzău.