78 de tineri au explorat în 2024 tehnologia 3D într-un laborator creat de Fundația Terre des hommes chiar în Centrul de Detenție Brăila-Tichilești.
A fost doar una dintre activitățile de dezvoltare personală și profesională pe care fundația le-a implementat cu ajutorul angajaților centrului pentru a stimula atât creativitatea, cât și abilitățile fizice.
În laboratorul FabLab, la care au acces tinerii, au putut crea diverse obiecte prin utilizarea tehnologiei care le stimulează spiritul de inovare. Pe de altă parte, tinerii au fost sprijiniți de un monitor sportiv în cadrul unor activități fizice interactive, aplicând metodologia specifică Terre des hommes Mișcare, Joc și Sport, care a fost creată pentru beneficiari din zone de conflict.
Aceasta pune accent pe dezvoltarea abilităților psiho-sociale prin jocuri și activități fizice recreative și sprijină sănătatea și condiția fizică, dar promovează și valori precum munca în echipă, disciplina și respectul reciproc.
Un alt grup de tineri din Centru a avut de asemenea șansa să ia parte la un curs de educație vocațională pentru atestarea ca frizer, totul cu scopul de a contura o nouă realitate și un scop după eliberare.
„Aceste inițiative sunt esențiale pentru dezvoltarea tinerilor din centru, care pot învăța nu doar abilități tehnice și sportive, ci și lecții utile despre creativitate, perseverență și muncă în echipă. Sperăm să vedem acest model extins către toate centrele cu care lucrăm în parteneriat” , a declarat Ana Vlădescu, Managerul Programului de Acces la Justiție al Fundației Terre des hommes România.
Prin astfel de activități inovatoare, Fundația Terre des hommes România, în parteneriat cu Centrul de Detenție Brăila-Tichilești, continuă să investească în educația și reintegrarea social a tinerilor, oferindu-le șanse reale de a-și construi un viitor mai bun.