Social Link organizeaza pe 8 mai un eveniment ce va aborda tema raportarii de sustenabilitate si care il va avea ca speaker invitat pe Cristian Ducu, membru fondator al Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics si consultant in dezvoltarea de sisteme de managementul eticii, conformitate si schimbare organizationala.
Tema evenimentului este ”Raportarea de sustenabilitate. Capcane si recomandari”, iar desfasurarea acestuia are loc in contextul adoptarii de catre Parlamentul European a unei noi directive conform careia firmele cu mai mult de 500 de angajati vor fi obligate sa raporteze si activitatile non-financiare prin intermediul carora se reflecta impactul acestora in societate, asupra mediului, a propriilor angajati si a bunei guvernante.
Participantii la eveniment vor primi informatii despre trendurile si reglementarile in domeniul raportarii de sustenabilitate si vor asista la realizarea unei analize complete si complexe a modalitatilor de raportare folosite de companiile din Romania, realizata de Cristian Ducu, analiza fiind facuta pe rapoarte concrete de sustenabilitate. De asemenea evenimentul va avea si o componenta de networking unde participantii vor avea posibilitatea de a-si gasi noi parteneri pentru proiectele de responsabilitate sociala pe care le desfasoara.
“E foarte usor sa transformi un exercitiu de transparenta si un proces de invatare organizationala intr-un esec de comunicare. Rapoartele de sustenabilitate/de responsabilitate sociala nu sunt niste simple documente pe care sa le croiesti la intamplare, pe care sa le postezi pe site-ul organizatiei sau sa le distribui la evenimente seci. De aceea am ales sa vorbesc in cadrul acestui eveniment despre o parte dintre capcanele exercitiilor de raportare si despre cum sa le eviti, precum si despre tendintele in materie de raportare”, a declarat Cristian Ducu.
Cristian Ducu este doctor magna cum laude in Filosofie Morala in cadrul Facultatii de Filosofie a Universitatii din Bucuresti Acesta are o experienta de peste 10 ani in domeniul consultantei de management (in special in dezvoltarea de sisteme de management de etica, conformitate si schimbare organizationala), audit non-financiar si training. La inceputul lui 2007, el a lansat primul program de specializare din Europa pentru Responsabilii de Etica si Conformitate (Ethics & Compliance Officers) din companii, institutii publice si ONG-uri. Prin intermediul acestui program ajuta la formarea primilor specialisti in domeniul Eticii si Conformitatii din Romania. (A.D.).