Sambata, 18 octombrie 2014, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucuresti, in prezenta a peste 500 de invitati, Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei a lansat Tratatul de Pace.
Tratatul, semnat in cadrul simbolic al ”Muzeului Pacii”, marcheaza Deschiderea Anului Cercetasesc 2014-2015 si implinirea a 25 de ani de la reaparitia cercetasiei in Romania. In cele sapte puncte ale Tratatului de Pace sunt inglobate principii si valori cercetasesti si invataturi ale celor 4 ateliere ale evenimentului desfasurate in: Ograda Patriotismului, Ograda Altruismului, Ograda Credintei si Ograda Echilibrului.
La eveniment au participat partenerii institutionali ai organizatiei, respectiv Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Tineretului si Sportului. De asemenea, alaturi de cercetasi s-a aflat si Innobyte, sustinator dedicat al cercetasiei in Romania si partener de referinta al organizatiei.
Prin evenimentul desfasurat sambata la Muzeul Satului, Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei” a dat startul unui nou an cercetasesc, cu un program educational nonformal complex derulat in peste 32 de judete, pentru peste 3.500 de copii si tineri. (A.D.).