Asociatia JCI Active Citizens Cluj, in parteneriat cu Loop Operations, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Institutul Economic Roman si Asociatia pentru Economia Cunoasterii anunta organizarea a doua mese rotunde, evenimente ce fac parte din cadrul proiectului “Egalitate reala, nu conceptuala”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Cele doua mese rotunde sunt “Cariere de succes in domenii de ocupare non-traditionale pentru femei” si “Antreprenoriatul feminin – modele de succes”.
Scopul proiectului “Egalitate reala, nu conceptuala”este acela de a oferi femeilor din regiunea Nord-Vest un imbold psihologic pentru a se auto-depasi si pentru a se implica activ in actiuni de dezvoltare personala si profesionala dat fiind ca problema specifica de la care s-a plecat odata cu conceptualizarea proiectului se refera la inegalitatea de sanse si discriminarea femeilor pe piata muncii la nivelul regiunii Nord-Vest.
Scopul meselor rotunde este facilitarea dialogului intre reprezentanti ai autoritatilor publice relevante si manageri din companii, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, sindicatelor, patronatelor, camerelor de comert si industrie si asociatiilor de IMM-uri, pentru a identifica exemple de succes in ceea ce priveste promovarea egalitatii de sanse in randul autoritatilor publice cat si a companiilor din regiunea Nord –Vest, bune practici pe pietele internationale: managementul diversitatii, incluziunea si retentia femeilor la locul de munca. Totodata vor fi identificate modele de succes in ceea ce priveste antreprenoriatul feminin si cum pot fi acestea urmate si de alte femei ce se confrunta cu stereotipurile si inegalitatea de gen in integrarea pe piata muncii.
Proiectul “Egalitate reala, nu conceptuala” propune un program integrat ce are ca principale directii de actiune urmatoarele: cresterea oportunitatilor de angajare pentru femei; imbunatatirea accesului egal la ocupare si construire a unei cariere de succes; promovarea antreprenoriatului in randul femeilor; implicarea autoritatilor publice (centrale si locale) si a altor organizatii relevante (ONG-uri, asociatiilor de IMM-uri, sindicate, patronate, camere de comert) in probleme ce tin de egalitatea de sanse si accesul egal al femeilor pe piata muncii; derularea de studii relevante in domeniu. (A.D.).