“Colindator de Viitor”, campania de Craciun a Fundatiei World Vision Romania, a atras donatori individuali romani pentru 190 de copii saraci din judetele Dolj, Vaslui, Cluj, Valcea si Ialomita.
Fiecare dintre cei 190 de donatori va contribui lunar cu 68 lei, banii colectati strangandu-se intr-un cos comun, din care se vor finanta proiecte de educatie si sanatate specifice fiecarei zone in care World Vision Romania activeaza.
Campania “Colindator de Viitor” sustine Donator de Viitor, programul de dezvoltare comunitara al fundatiei, prin care World Vision Romania intervine in zonele cele mai sarace din Romania. De la startul programului in octombrie 2013 si pana in ianuarie 2015, 765 persoane au devenit donatori lunari sustinand copiii cu doar 2,5 lei pe zi.
In luna ianuarie, fundatia continua campania sub sloganul “Fa bine si dupa Craciun”, prin care alaturi de vedeta Pro TV, Oana Cuzino, va incerca sa convinga romanii sa faca fapte bune si dupa Craciun.
“Stim ca sarbatorile de iarna sunt o perioada cand lumea e mai darnica si mai atenta la nevoile celorlalti. Si asta s-a vazut in rezultatele acestei campanii. Am reusit sa atragem donatori, oameni generosi alaturi de care asiguram viitorul a Inca 190 de copii, ajutandu-i sa mearga la scoala, sa aiba cele necesare – haine, pantofi, rechizite, sa fie sanatosi si protejati. Astfel comunitatea Donatorilor de Viitor numara astazi 765 de persoane. Problema esta ca toti acesti copii au nevoie de ajutorul nostru tot timpul. Campania noastra In sprijinul programului Donator de Viitor se desfasoara in continuare tocmai pentru ca trebuie sa-i ajutam pe acesti copii si dupa ce Craciunul a trecut”, a declarat Oana Serban, PR & Communications Manager World Vision Romania.
Conform studiului “Bunastarea Copilului in Mediul Rural” realizat de World Vision, Romania continua sa aiba cei mai saraci copii din Uniunea Europeana, iar jumatate dintre acestia locuiesc in mediul rural. Copiii de aici provin din familii sarace, cu un singur tip de venit, avand adesea doar alocatia copiilor sau un venit social. Pentru copii din mediul rural, munca si nu joaca sau educatia este preocuparea lor zilnica. Cei mici merg adesea la culcare flamanzi si se simt marginalizati In comunitate si chiar in familia din care provin. (A.D.).