In perioada 19-20 martie, scolile din intreaga lume sunt invitate sa participe la Experimentul Eratosthenes. Concursul este organizat in cadrul proiectului european Inspiring Science Education, in care Siveco Romania este partener si coordonator national.
In anul 2014, la Experimentul Erastosthenes au participat 350 de scoli din 37 de tari, in vederea masurarii circumferintei Pamantului. Acest experiment a fost folosit pentru prima data in istorie de catre matematicianul grec Eratosthenes, in jurul anului 240 inainte de Hristos, care si-a propus sa masoare circumferinta Pamantului.
Scolile din toata lumea sunt invitate sa sarbatoreasca stiinta si educatia prin calcularea circumferintei Pamantului, folosind instrumente educationale moderne, precum cele de eLearning, dar si instrumente simple, traditionale. Profesorii si elevii vor putea folosi mediul de invatare Inspiring Science Education, special creat pentru livrarea lectiilor digitale.
Siveco Romania este partener si coordonator national in proiectul european de cercetare Inspiring Science Education, ce se implementeaza in 5.000 de scoli primare si secundare din 15 tari ale Uniunii Europene.
“Noi sustinem de peste 12 ani initiativele de cercetare, inovare si excelenta in domeniul eLearning-ului. In cadrul acestui proiect, profesorii europeni beneficiaza de instrumente moderne de eLearning, cu ajutorul carora isi pot realiza propriile scenarii de lectii interactive. Resursele digitale cresc motivatia elevilor, ii ajuta sa inteleaga mai bine si sa aplice notiunile teoretice si le dezvolta inteligenta, creativitatea si abilitatile de colaborare”, spune Monica Florea, director department Proiecte Europene in cadrul Siveco Romania.
Proiectul Ispiring Science a primit finantare prin Programul de Sprijin pentru Politica în Domeniul TIC a Uniunii Europene, ca parte a Programului-cadru pentru Competitivitate si Inovare. (A.D.).