Proiectul City of Energy, lansat in urma cu 5 ani de Enel Romania cu scopul de a transforma orasul in care traim intr-un loc plin de culoare si energie, a debutat si anul acesta in cadrul Turneului de Tenis ATP Nastase Tiriac.
Primul post de transformare ales de Enel pentru editia din 2015 este situat in centrul Bucurestiului, in Parcul Izvor, si infatiseaza imagini din istoria tenisului. Cei patru pereti ai postului de transformare Enel aflat in Parcul Izvor din Bucuresti – in apropierea caruia, in perioada 18-26 aprilie, se desfasoara Turneul de Tenis ATP Nastase Tiriac – au fost transformati intr-o opera de arta moderna semnata de artistul Alex Baciu.
Postul de transformare din Parcul Izvor infatiseaza imagini din istoria tenisului mondial, intr-o incercare de a reaminti tuturor despre radacinile si mosternirea acestui sport, dar si de a readuce in prezent detalii despre stilul si jocul deceniilor anterioare.
Postul de transformare proaspat redecorat a fost inaugurat odata cu meciul demonstrativ de dublu dintre echipa formata din Ilie Nastase si Andrei Pavel si echipa Mansour Bahrami si Henri Leconte, de cealalta parte a fileului. Mai mult, cele patru vedete ale tenisului au fost prezente la inaugurare, in Parcul Izvor, unde au facut schimburi de mingi cu jucatori imbracati in echipamente de tenis specifice secolului trecut, desprinsi parca de pe peretii transformatorului.
Proiectul City of Energy, lansat de Enel Romania in anul 2011, are ca scop principal susţinerea comunitatii de artisti urbani si transformarea vizuala a mai multor zone din Bucuresti si din alte orase mari ale tarii, cu ajutorul acestora. Proiectul a debutat in anul 2011 cu un concurs de design la care au participat cei mai cunoscuti artisti urbani ai momentului, printre care nume deja cunoscute precum Saddo, Sinboy sau Pisica Patrata si a continuat cu o expozitie extraordinara de becuri de dimensiuni umane, pictate creativ de unii dintre cei mai talentati artisti graffiti din Romania. A fost un prim pas facut de Enel pentru a umple de culoare Bucurestiul.
In 2012, campania a continuat cu o noua provocare, tinerii pasionati de arta urbana s-au lasat inspirati de energie si au aprins orasul in culori in cadrul unui nou concurs de design. Evenimentul a adus impreuna atat artisti urbani, skateri, rolleri, cantareti si DJi care au animat Parcul Tineretului din capitala.
Editia din 2013 a City of Energy a dedicat mai multe posturi de transformare diferitelor forme si stiluri de arta, fiecare tema fiind unica. Astfel, a luat nastere o carte de colorat pe pereţii unui post de transformare din parcul IOR, primul desen anamorfic din Romania pe Splaiul Independenţei, opera celebrului Pollock recreata cu ajutorul a sute de baloane de vopsea pe pereţii unui post de transformare din Parcul Carol si istoria electricitaţii reprodusa pe pereţii a doua posturi de transformare din Pipera si Titan.
In 2014, proiectul City of Energy a debutat pentru prima data in cadrul Turneului de Tenis ATP Nastase Tiriac, cel mai mare turneu de tenis din Sud Estul Europei. Unul din posturile de transformare ale Enel din apropierea Arenelor BNR a devenit o opera de arta urbana purtatoare a simbolurilor sportului alb, sub semnatura artistului Obie Platon.
Acestuia i-au urmat un post de transformare dedicat aviatiei romane in Parcul Kiseleff, sub semnatura artistilor urbani Fear si Suflo, unul in zona Grozavesti, dedicat vietii active a studentilor si tinerilor si unul langa Piata Giulesti, reprezentand cele mai frumoase castele din Romania.
Enel Romania a sarbatorit anul acesta si Ziua Marinei in statiunea Mamaia, dedicand un post de transformare Marii Negre si simbolurilor marine, semnat de catre Mihai Comanescu si 130 de ani de la inaugurarea sistemului electric de iluminare stradala din Timisoara, printr-un post de transformare ce poarta semnatura artistului Alex Baciu. (A.D.).