Porsche Romania lanseaza primul sau program de responsabilitate sociala, “Mobilizam excelenta”, dezvoltat impreuna cu Fundatia Comunitara Bucuresti.
Gandit ca o forma de investitie pe termen lung in comunitatea locala, programul este dezvoltat pe trei directii strategice: Design urban, Eco-inovatie si Excelenta in educatie. Organizatorii vor selecta, prin apeluri publice, proiecte de revitalizare urbana si initiative care exploreaza inovativ ecologia, economia de resurse si reciclarea, respectiv bursieri care fac performanta in arta, design, sport si stiinte exacte. Bugetul total al programului, la prima editie, este de 396.000 de lei.
Competitiile pentru proiectele inscrise in primele doua directii strategice, Design urban si Eco-inovatie au fost lansate pe 26 mai. Competitia pentru bursele de excelenta urmeaza sa inceapa in perioada septembrie-octombrie.
„Modul in care am ales sa ne construim campania de implicare responsabila in comunitatea locala si modul in care intentionam sa sustinem ideile tinerei generatii este o premiera pentru Porsche Romania, dar si pentru piata auto din Romania in general. Sprijinim eco-inovatia, in continuarea angajamentului marcilor noastre de a folosi tehnologii progresive si de a proteja mediul. Stimulam design-ul urban, deoarece vrem sa ne aducem contributia in orasele in care ne desfasuram activitatea, pentru ca acestea sa fie frumoase, eficiente si functionale, la fel ca masinile pe care le distribuim. Investim in excelenta in educatie, pentru ca ne dorim sa facem afaceri intr-o comunitate locala in care tinerii, la fel ca angajatii nostri, fac performanta in cariera si sunt modele de comportament responsabil.” – Brent Valmar & Rainer Trischak, Directori Generali Porsche Romania
Directiile strategice ale acestui program au fost validate impreuna cu angajati, clienti si parteneri de afaceri ai companiei. Pentru a fi siguri ca Mobilizam Excelenta produce o diferenta in comunitatea locala in care ne desfasuram activitatea, Porsche Romania a ales sa foloseasca instrumente obiective de masurare a impactului, recunoscute la nivel international. Social Return on Investment (SROI) este metodologia care masoara valoarea economica, sociala sau de mediu generata si/sau degradata de o organizatie sau un proiect.
Incepand cu 26 mai, sunt invitate sa trimita aplicatii organizatiile, grupurile de initiativa, institutiile sau persoanele interesate sa dezvolte si sa implementeze proiecte de design urban si eco-inovatie. Pentru fiecare dintre aceste directii sunt finantate intre 1 si 5 proiecte, in functie de bugetele propuse de proiectele aplicante. Fondul total de finantare pentru fiecare dintre directii este de 122.000 de lei.
In cea de-a doua etapa, incepand cu luna septembrie, programul se va adresa copiilor si tinerilor cu rezultate de performanta in arta, design, sport si stiinte exacte. Acestia vor primi burse de excelenta in cea de-a treia directie strategica a programului, Excelenta in educatie. Bugetul pentru aceasta arie este de 122.000 de lei, urmand sa fie selectati intre 3 si 10 bursieri, in functie de nevoile acestora.
Proiectele inscrise si bursierii vor fi selectati cu ajutorul unor comitete independente de selectie. Dupa selectie va avea loc si o campanie publica de votare, pe www.mobilizamexcelenta.ro. Proiectele si bursierii cu cele mai multe voturi vor primi fonduri suplimentare, un buget aditional de cate 10.000 de lei fiind pus la dispozitia cate unui castigator pentru fiecare directie strategica.
Aplicatiile sunt jurizate de comitete de selectie independente, formate din experti recunoscuti din diferite domenii. Regulamentul complet si formularele de aplicare sunt disponibile pe www.mobilizamexcelenta.ro. (A.D.).