Asociatia Help Autism lanseaza prima structura de economie sociala din cadrul proiectului „Dezvoltarea economiei pentru o sustenabilitate sociala (DESS)”.
Imprimeria va functiona in localitatea Tunari, judetul Ilfov si va oferi servicii de produse tiparite, in tiraje mici si medii intr-o gama variata precum si servicii de creatie si design grafic.
Datorita dotarilor de top, structura le ofera clientilor produse care acopera necesitatile oricarui tip de business, de la carti de vizita si pliante la mesh-uri, bannere, colantari vitrine sau autoturisme, utilajele acoperind aproape toate tipurile de finisari. Un avantaj al tiparului digital consta in posibilitatea de personalizare a lucrarilor. Spre deosebire de tiparul clasic, tiparul digital permite imprimare direct din baze de date, inclusiv in cazul aplicatiilor de tip direct mail, bussines to business. Varietatea si performanta utilajelor se vor reflecta atat in productivitate sporita, rezultand in termene de livrare convenabile clientilor cat si in calitatea superioara a produselor oferite.
Proiectul a fost conceput avand in vedere necesitatile asociatiei pentru dezvoltarea de materiale educationale specifice terapiei pentru copiii cu autism insa isi propune sa colaboreze si pentru realizarea de materiale de promovare pentru evenimentele adresate grupurilor vulnerabile sau care promoveaza economia sociala.
In cadrul tipografiei vor fi angajate 8 persoane dintre care cel putin 6 apartinand unui grup vulnerabil iar parte din profitul realizat va fi reinvestit in activitatile asociatiei de crestere a gradului de constientizare a autismului in randul populatiei, sustinere a programelor de diagnostic si terapie pentru copiii cu tulburari din spectrul autist.
Proiectul „Dezvoltarea economiei pentru o sustenabilitate sociala (DESS)” se desfasoara in perioada ianuarie 2014-decembrie 2015 printr-un parteneriat format din 5 organizatii non-guvernamentale si are ca scop formarea persoanelor care apartin grupurilor vulnerabile prin oferirea unor modele de succes in domeniul economiei sociale, sprijinirea infiintarii de noi structuri generatoare de locuri de munca, precum si consilierea participantilor la proiect in vederea dezvoltarii carierei profesionale si a informarii acestora cu privire la economia sociala si beneficiile acesteia. Partenerii vor infiinta in total 7 structuri de economie sociala in cadrul a patru regiuni (Bucuresti- Ilfov, Vest, Sud-Est si Sud –Muntenia) care vor oferi 53 noi locuri de munca.
Grupul tinta este format din 1300 de persoane dintre care 900 de persoane din grupuri vulnerabile precum: persoane cu handicap, persoane de etnie roma, familii monoparentale, familii cu mai mult de 2 copii, persoane afectate de saracie, care traiesc din venitul minim garantat.
Prin implementarea proiectului, persoanele din grupul tinta vor fi angajate in forme de ocupare inovatoare, cu valoare sociala si vor dobandi cunostinte si abilitati specifice atat la nivel personal cat si profesional. (A.D.).