Elevii din Parlamentul Local al Tinerilor din Sectorul 2, care au participat la proiectul “Permis pentru viitor”, initiat de ECDL Romania in parteneriat cu Primaria Sectorului 2, isi vor primi, pe 17 iunie Permisele ECDL.
Timp de aproximativ o luna, 17 tineri, elevi la peste 10 licee din Sectorul 2 al capitalei, s-au pregatit si au sustinut cu succes examenele ECDL – European Computer Driving Licence, pentru a obtine certificarea ECDL Profil BAC.
Ei au beneficiat gratuit de aceasta oportunitate, prin proiectul ECDL Romania, “Permis pentru viitor” si la solicitarea Primariei Sectorului 2. Astfel, a fost rasplatita activitatea sustinuta de elevi in Parlamentul Local al Tinerilor din Sectorul 2, o structura de organizare a reprezentantilor elevilor din sectorul 2, prin care acestia isi dezvolta abilitatile de manageri si de lideri.
Competentele digitale sunt printre competentele cheie, aptitudinile IT fiind obligatorii pentru cerintele de pe piata muncii de astazi. Studiile practice arata ca tinerii nu detin competente digitale in mod firesc pentru a utiliza tehnologia in siguranta si eficient, iar aptitudinile dobandite in mod informal sunt susceptibile de a fi incomplete. In consecinta, acestia nu isi pot construi abilitatile digitale fara sprijin, prin instruire si educatie si, sunt incurajati sa opteze pentru certificare IT la standard international. Totodata, liceenii care detin ECDL Profil BAC nu mai sustin proba de Competente digitale din cadrul examenului de maturitate, obligatorie pentru toti elevii la finalul clasei a XII-a.
Prin proiectele derulate, ECDL Romania, in calitate de autoritate de certificare a competentelor digitale in Romania, asigura tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica, la standard international si pe un anumit nivel, competentele digitale. Tinerii, elevii, studentii, functionarii publici sau angajatii in companii, dar si pensionarii iși pot dovedi abilitatile IT prin intermediul certificarilor ECDL potrivite.
Permis pentru viitor are la baza incluziunea sociala si importanta competentelor digitale in relatie cu pregatirea elevilor de astazi pentru locurile de munca de maine. (A.D.).