Enel Romania, impreuna cu Asociatia pentru Dravet si alte Epilepsii Rare au marcat pe 23 iunie Ziua Internationala de Constientizare a Sindromului Dravet, prin inaugurarea unei statii de transformare, pictate de artisti urbani cu “Supereroul Dravet”, un personaj creat de o fetita de 8 ani, al carei prieten sufera de acest tip rar si sever de epilepsie.
“Supereroul Dravet” va fi, de asemenea, vedeta intr-o carte de povesti pentru copii, pentru care Asociatia pentru Dravet, in prezent, strange fonduri, cu scopul de a ajuta copiii sa inteleaga dificultatile de a trai suferind de epilepsie, precum si de a oferi incurajare si sprijin pentru copiii care sunt afectati de acest sindrom sau alte epilepsii.
Pana cand aceasta carte va fi lansata, “Supereroul Dravet” spune o poveste convingatoare, in imagini, pe peretii unui post de transformare al Enel, amplasat in sectorul 4, Bucuresti, aproape de Centrul de zi “Exista Speranta”, pe care Enel si Asociatia l-au inaugurat in decembrie anul trecut. Centrul este prima unitate prescolara din Romania specializata pentru copiii cu epilepsie, deschis in urma unei donatii acordate de catre companie si Enel Cuore, organizatia nonprofit a Grupului.
In cadrul centrului, copiii cu epilepsie – al caror acces in gradinite traditionale si unitati prescolare este, de obicei, limitat – beneficiaza de educatie si terapii. Parintii copiilor inscrisi in cadrul centrului au acces la sesiuni de socializare, astfel incat sa poata crea un grup puternic de facilitatori, ce vizeaza modificarea conditiilor restrictive de acces la educatie pentru copiii care sufera de epilepsie.
Unitatea are capacitatea de a gazdui un numar de 20 de copii la programul de zi, ce include terapii individualizate, iar alti aproximativ 20 de copii pot participa la sedinte de logopedie, kinetoterapie, consiliere psihologica, terapie ocupaţionala, stimulare senzoriala, terapie prin arta etc. Centrul dispune si de 10 locuri pentru cazuri sociale (5 la programul de zi si 5 la cel de terapii), finantate integral de catre Asociatia pentru Dravet si alte Epilepsii Rare. Centrul de zi „Exista Speranta” functioneaza in cladirea Ominis, un ansamblu sustinut de Directia Generala de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, in sectorul 4 al Capitalei.
Inaugurarea postului de transformare este parte a proiectului City of Energy, dezvoltat de Enel in Romania, pentru al cincilea an consecutiv, care contribuie la imbunatatirea si schimbarea oraselor in care traim, in locuri pline de culoare si energie, oferind posturile de transformare ale companiei drept suport pentru arta urbana. Urmand modelul implementat cu succes de catre Enel in Spania, proiectul City of Energy s-a dovedit a fi un real succes in Romania si a fost primit cu mare entuziasm de comunitatea urbana. Reprezentantii acestei comunitati au avut ocazia de a-si lasa amprenta in diferite zone ale Bucurestiului, in Timisoara si in Constanta, pentru transformarea posturilor Enel in opere moderne de arta sau chiar declaratii publice in sprijinul diferitelor cauze, cum ar fi conservarea vietii salbatice in Dobrogea si, acum, Ziua Internationala de Constientizare a Sindromului Dravet. (A.D.).