Salvati Copiii România si Clubul Montan Roman au demarat campania umanitara “We love Nepal”, cu misiunea de a reconstrui o scoala din Himalaya.
In urma cutremurului devastator din 25 aprilie 2015, aproape 1 milion de copii nu se vor putea intoarce la scoala, intrucât peste 32.000 de scoli au fost distruse. Salvati Copiii România a reusit sa strânga in perioada 30 aprilie – 31 iunie, prin campania “Nepal are nevoie de tine”, aproximativ 34.700 Euro, prin donatii ale persoanelor fizice (SMS sau online) si ale companiilor.
Pentru ca este nevoie de un sprijin consistent, Salvati Copiii impreuna cu Clubul Montan Roman demareaza o noua campanie, cu misiunea de a reconstrui una din scolile afectate din Himalaya. Scoala aleasa este situata in regiunea Sindhupachok din Nepal, zona cea mai afectata de cutremur, aflata la 110 km de Kathmandu, pe drumul spre Tibet. Din totalul de 8.600 de victime ale cutremurului, 3.400 au fost inregistrate in aceasta regiune. Scoala are 6 clase si va avea dotarile minime pentru circa 275 persoane (elevi si profesori): mobilier, material didactic, grup sanitar, apa curenta filtrata, punct medical. Bugetul minim necesar este de 64.000 euro. Transportul materialelor pe un relief accidentat va spori dificultatea proiectului, intrucât cel putin 5 km de drum sunt foarte greu de strabatut.
„Educatia nu trebuie sa se opreasca din cauza unui dezastru. Salvati Copiii crede ca educatia in timpul unei crize ii poate ajuta pe copii sa isi revina din tragedia traita, nu numai sa isi reia activitatea scolara. Speram ca impreuna sa le oferim acestor copii ajutorul de care au nevoie”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii România.
Lucrarile de constructie vor incepe in octombrie 2015 si se doreste finalizarea lor in primavara anului viitor, inainte de aparitia unui nou muson.
Intregul proiect va fi derulat sub semnul transparentei totale, iar sustinatorii, donatorii si partenerii vor fi constant informati despre fiecare etapa de implementare prin intermediul paginii dedicate www.welovenepal.ro, si prin mijloacele de informare specifice celor doua organizatii neguvernamentale care au initiat proiectul: pagini web, conturi pe retelele de socializare, tiparituri periodice si conferinte. (A.D.).