Policolor si Primaria Ciocanesti au inaugurat pe 15 august Muzeul Etnografic, reabilitat cu materiale donate de cel mai longeviv producator de vopsele din Romania.
Totodata, Policolor este prima companie comerciala care s-a infratit cu o comunitate, cu scopul comun de a sustine perpetuarea traditiilor romanesti stravechi.
Prin campania aniversara „Redescopera Culorile Romaniei”, producatorul roman de lacuri si vopsele si-a propus sa sustina cu materiale proiecte unice in Romania care au in comun doua valori importante pentru companie si pentru comunitate: traditia si inovatia. La inceputul anului, compania Policolor si Ciocanesti, singura comuna muzeu din Romania, au semnat un parteneriat in baza caruia producatorul a furnizat vopsea si materiale pentru renovarea braielor de pe un sfert din casele comunei si pentru reabilitarea Muzeului Etnografic, pentru care comunitatea locala a donat piese care ajuta la reconstituirea istoriei locului.
„Intr-o anumita masura, Policolor si Ciocanesti au un traseu similar. Timp de 50 de ani, compania noastra si-a pastrat identitatea, integritatea si valorile. La Ciocanesti, in ciuda dificultatilor, oamenii au pastrat vii traditiile locului, mentinand astfel unita vatra satului. Eforturile acestei comunitatii de a perpetua traditii vechi de 100 de ani sunt demne de tot respectul. Ne bucuram ca am descoperit in primaria si comunitatea de aici un partener deschis pentru dialog si cooperare. Speram ca acele 180 de case redecorate cu materiale Policolor sa contribuie la prosperitatea comunei si suntem convinsi ca ceea ce realizam anul acesta este un proiect durabil”, a declarat Florin Stoleriu, Business Unit Manager Policolor Arhitectural, divizia care produce materialele donate localitatii.
Muzeul Etnografic din Ciocanesti a fost infiintat in urma cu aproape zece ani, la scurt timp dupa ce comuna, care timp de 50 de ani nu a avut personalitate juridica, a reusit sa si-o recapete. Ciocanesti este singura comuna muzeu din Romania si este cunoscuta in toata tara datorita caselor „inchistrite” asemenea oualor de Paste. Muzeul adapostea pana anul trecut cateva sute de piese de colectie etnografica, donate de locuitorii comunei si cateva mii de oua incondeiate. In 2014, Primaria comunei a decis reabilitarea totala a muzeului pentru a proteja exponatele. Pentru a nu afecta interesul turistilor pentru colectia de oua, acestea au fost mutate intr-un spatiu separat care a devenit ulterior Muzeul Oualor Incondeiate, in care pot fi admirate colectii din diferite zone ale tarii sau strainatate.
Policolor a alocat in 2015, pentru campania aniversara „Redescopera Culorile Romaniei”, materiale al caror pret echivalent a fost estimat la 250.000 de euro. Campania, derulata pe parcursul anului in curs, include mai multe proiecte implementate in mai multe orase ale tarii si in domenii diferite. Catre primaria Ciocanesti au fost directionate 3 tone de materiale pentru realizarea soclurilor si aproximativ 700 de kilograme de vopsea lavabila in nuantele specifice motivelor traditionale din comuna.
La inceputul lunii august, Policolor impreuna cu o echipa de tineri voluntari din toate colturile tarii au finalizat decorarea primului din cele 5 vapoare amplasate la intrarile si iesirile din municipiul Constanta. Proiectul face parte din campania aniversara si a fost realizat in parteneriat cu Primaria municipiului Constanta. Decorarea vaporului a fost realizata in baza unui concurs de concepte creative, premiat de Policolor cu 1.000 de euro net.
Incepand din luna iulie, a fost pusa in circulatie Hora, prima locomotiva pictata cu motive traditionale din Romania, un alt proiect inclus in campanie, al carui beneficiar este CFR Calatori si romanii care calatoresc cu trenul. Policolor a pus la dispozitie, prin divizia Automotive, materialele de care a avut nevoie artistul pentru a realiza opera.
Policolor si Metrorex au semnat anul acesta un parteneriat in baza caruia compania va furniza materialele necesare pictarii a doua statii de metrou.
In cadrul campaniei aniversare, compania a pus bazele primului Club de „Ambasadori ai culorii”, in care au fost invitati sa se inscrie persoane si personalitati ale vietii publice si artistice din Romania care lucreaza sau promoveaza zilnic culoarea, in viata personala si profesionala. In calitate de membri ai Clubului, „Ambasadorii culorii” vor contribui la constructia comunitatii online „Redescopera Culorile Romaniei” si vor oferi membrilor acestora sfaturi de design interior, proiecte de arhitectura customizate, workshop-uri de fotografie, ii autentic romanesti, etc. (A.D.).