MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au lansat cea de-a saptea editie a Programului MOL pentru Sanatatea Copiilor, care are ca scop finantarea proiectelor de terapie emotionala sau terapie prin arta pentru copiii cu boli grave sau care se afla in proces de recuperare dupa afectiuni severe.
Sponsorizarile, in valoare totala de 313.500 de lei vor fi acordate organizatiilor non-profit care desfasoara astfel de proiecte si care indeplinesc criteriile de jurizare.
„Suntem deopotriva bucurosi si emotionati ca reusim de mai bine de sase ani sa fim alaturi de copiii in suferinta prin intermediul Programului MOL pentru Sanatatea Copiilor. Pentru echipa MOL Romania, beneficiarii acestui program reprezinta un model de curaj si putere. Am fost alaturi, la bine si la greu, alaturi de micii luptatori si am considerat orice progres medical ca pe o victorie pe care am impartasit-o”, a declarat Kinga Daradics, CEO si Country Chairman al MOL Romania.
Premiul MOL pentru Sanatatea Copiilor, decernat anul acesta pentru a doua oara, a revenit Asociatiei de Calarie Terapeutica Hip-Tep din Aiud, pentru cel mai bun proiect realizat in cadrul editiei a 6-a, 2014.
Asociatia Hip-Tep, beneficiaza la editia a saptea a programului de finantarea maxima disponibila pentru un proiect, in valoare de 20.000 de lei, fara sa se inscrie la concursul de proiecte, si desemneaza un membru al juriului.
La randul sau, Asociatia Little People Romania, cea care a fost castigatoarea primului Premiu MOL pentru Sanatatea Copiilor, a folosit banii primiti in beneficiul copiilor bolnavi de cancer, extinzand activitatea Leului Curajos la Targu Mures, in Sectia Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic Judetean Mures.
„Pe parcursul derularii proiectelor editiei a sasea a Prograumului MOL – Pentru sanatatea copiilor s-a intensificat colaborarea cu persoanele implicate in sectorul invatamantului. Astfel, studentii voluntari care se pregatesc pentru a deveni kinetoterapeuti elaboreaza articole de specialitate in domeniul hidroterapiei, iar cadrele universitare se implica in supervizarea activitatii de hipoterapie. De asemenea, asociatiile finantate au raspuns pozitiv solicitarii juriului si au introdus metode si instrumente de masurare si evaluare profesioniste. Astfel se largeste aria comunicarii terapiilor inca denumite alternative”, a afirmat András Imre, Director Executiv al Fundatiei pentru Comunitate.
Prin Programul MOL pentru Sanatatea Copiilor, o organizatie non-guvernamentala poate beneficia de o suma de maxim 20.000 lei sub forma de pre-finantare pentru un proiect ce urmeaza sa fie implementat in perioada decembrie 2015 – august 2016. Termenul-limita de depunere a cererilor de finantare este 30 octombrie 2015, iar fondul total al sponsorizarilor este de 313.500 lei. De la infiintare si pana in prezent, prin Programul MOL pentru Sanatatea Copiilor s-au acordat peste 1.760.000 de lei ONG-urilor care au derulat proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala, incluzand peste 8.000 de beneficiari in activitatile lor.
Programul MOL – Pentru Sanatatea Copiilor este organizat de Fundatia pentru Comunitate din fondurile puse la dispozitie de MOL Romania. Formularul de candidatura poate fi descarcat de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro. (A.D.).