Cu ocazia Zilei internationale de lupta impotriva violentei domestice, organizatia non-guvernamentala Touched Collection si Politia Capitalei, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania, vor organiza un eveniment de informare si constientizare a problemei violentei in familie.
Astfel, pe 26 noiembrie, intre orele 15:00 – 17:00, la sediul Asociatiei Touched Collection din Bucuresti, va avea loc seminarul cu tema « Cum sa ne aparam de violenta domestica? ». Seminarul este sustinut de un reprezentat al Politiei Capitalei pentru un grup de femei, victime ale violentei domestice. Aceste femei fac parte din comunitatea Touched Collection, fiind beneficiare ale proiectului « Interventie sociala de urgenta prin telefon ».
“Din experienta ultimilor ani, am realizat ca in comunitate exista un nivel scazut de informare legislativa privind apararea si gestionarea situatiilor de violenta domestica. Cel mai mare rau este faptul ca slaba informare si lipsa curajului femeilor de a pune capat agesiunilor fizice si psihice genereaza nu doar drama lor, ca victime, ci afecteaza viata si dezvoltarea copiilor lor, ce traiesc in aceste medii familiale distructive”, spune Anca Nistor, Manager General Touched Collection.
Conform statisticilor, la fiecare 30 de secunde o femeie din Romania este victima violentei domestice. Anual, peste 200 de persoane isi pierd viata ca urmare a violentei in familie. In tara noastra, institutiile cu atributii in domeniu nu actioneaza suficient pentru sanctionarea celor vinovati de acte de violenta impotriva femeilor, nu au o strategie de prevenire si combatere a fenomenului si nu aloca resurse pentru protectia si recuperarea fizica si emotionala a victimelor.
Prin proiectul « Interventie sociala de urgenta prin telefon », Touched Collection si Fundatia Vodafone Romania isi propun intampinarea nevoilor victimelor violentei domestice si prevenirea abandonului copiilor. Aceasta este cea mai potrivita resursa pentru mame, actionand prin interventii rapide in situatii de urgenta, cu o echipa pluridiciplinara de profesionisti, care lucreaza pentru apararea victimelor prin consiliere psihologica, terapie si consiliere legala. In urma acestui sprijin primit, sansele femeilor de independenta si reintegrare familiala, sociala si profesionala cresc simtitor. (A.D.).