Proiectul City of Energy, creat in anul 2011 de Enel Romania cu scopul de a energiza viata orasului prin arta urbana, creativitate si culoare, a ajuns, in 2015, la finalul celui de-al cincilea an de existenta.
In acesti 5 ani, compania a redat comunitatii un numar de 25 de posturi de transformare din Bucuresti, Constanta si Timisoara. Acestea au fost transformate din simple constructii in adevarate picturi urbane care infrumuseteaza zonele in care sunt amplasate, dar in acelasi timp spun si povestea lor.
Proiectul City of Energy a implicat, in cei cinci ani de existenta, aproximativ 30 dintre cei mai apreciati artisti urbani ai momentului, contribuind astfel si la sustinerea acestei comunitati. In total, acestia au pictat, din 2011 si pana la finalul acestui an, o suprafata totala de aproape 400mp, folosind peste 125 kg de vopsea.
Anul acesta, proiectul a fost inaugurat, ca si in anii precedenti, cu ocazia Turneului de tenis ATP Nastase-Tiriac Trophy, pe care Enel Romania il sponsorizeaza de peste 10 ani. Pentru a marca editia cu numarul 20 a acestui turneu la Bucuresti, in luna aprilie a acestui an, primul post de transformare ales de Enel pentru programul de anul acesta a fost cel situat in Parcul Izvor, folosit ca suport pentru picturi ce infatiseaza imagini din istoria tenisului.
Astfel, cei patru pereţi ai postului de transformare Enel aflat in Parcul Izvor din Bucuresti au fost transformati intr-o opera de arta moderna semnata de artistul Alex Baciu si inaugurata odata cu meciul demonstrativ de dublu dintre echipa formata din Ilie Nastase si Andrei Pavel si, de cealalta parte a fileului, din Mansour Bahrami si Henri Leconte.
Tot anul acesta, Enel Romania impreuna cu Asociatia pentru Dravet si alte Epilepsii Rare au marcat Ziua Internationala de Constientizare a Sindromului Dravet, prin inaugurarea unui post de transformare, pictat de artisti urbani cu “Supereroul Dravet” – un personaj creat de o fetita de 8 ani, al carei prieten sufera de acest tip rar si sever de epilepsie.
Un alt post de transformare a fost inaugurat in luna octombrie la Timisoara, pe malul raului Bega, in timp ce ultima lucrare a anului a fost realizata in noiembrie, pe peretii unui post de transformare din incinta Scolii nr. 165 din zona Berceni din Bucuresti, care au devenit, peste noapte, purtatori ai simbolurilor energiei vii care ne inconjoara. (A.D.).