Mariana Tuta este una dintre cele 298 de femei din zonele rurale ale regiunii Bucuresti-Ilfov care au facut deja primul pas spre castigarea independentei financiare, prin participarea la cursurile de calificare in productia conservelor din fructe si legume, de competente TIC si de antreprenoriat, organizate de Asociatia React prin proiectul „Anotimpuri la borcan – regiunea Bucuresti-Ilfov”.
La 36 de ani, dupa ce a intampinat dificultati in gasirea unui loc de munca, Mariana s-a gandit ca este momentul sa inceapa ceva pe cont propriu. Si cum i-a placut intotdeauna sa prepare dulceturi, cursurile „Anotimpuri la borcan” au reprezentat pentru ea o reala oportunitate.
„O vecina mi-a spus despre cursuri si m-am inscris fara sa ezit. Imi place foarte mult sa fac dulceturi si gemuri si m-am gandit ca ar putea fi o afacere buna. Momentan sunt in faza de planificare, dar anul viitor sper sa reusesc sa demarez afacerea si sa incep, treptat, sa vand – fie la targuri, fie pe internet”, a declarat Mariana.
Mariana a inceput deja sa testeze produsele, oferindu-le cadou prietenilor de la oras dulceata pe care o prepara. „O sa incep cu o pagina de facebook, poate si un site, cu care m-ar putea ajuta si sotul meu. Cred ca sunt niste metode la indemana oricui, care chiar functioneaza. Ma gandesc si la niste clipuri pe YouTube, pe care le-ar filma sotul in timp ce pregatesc dulceata”, a completat aceasta.
Pentru ca a constatat ca sunt cele mai cautate, Mariana se bazeaza pe o linie de produse clasice, „consacrate”. In gama ei de produse se vor regasi dulceturile de cirese, visine, capsuni sau zmeura si gemurile de prune, macese si mere cu scortisoara. Se gandeste totusi sa incerce si retete noi, pe care le-a invatat la cursuri, si anume dulceata de ceapa rosie si cea de ardei iute, ambele putand fi folosite cu succes in completarea diferitelor preparate pe baza de carne. (A.D.).