Champaigns, prima agenție de digital marketing dedicată magazinelor online de fashion și lifestyle din România, se implică în sprijinirea cauzelor organizațiilor non-guvernamentale locale.
Fie că vorbim despre educație, protecție, sănătate, cultură sau acces la informații, Champaigns își pune la dispoziția ONG-urilor serviciile și cunoștințele astfel încât să aducă, alături de acestea rezultate pozitive și schimbări notabile pentru dezvoltarea României.
În acest context, Champaigns s-a alăturat Alexandrei Timar, președintele asociației „Alexandra Timar – Îngeri pentru suflete”. Aceasta se ocupă, de peste 10 ani, de cazuri sociale, iar în ultimii patru activitatea sa a cunoscut o amploare tot mai mare. Alexandra Timar organizează anual trei campanii principale: de Crăciun, de Paște și înaintea începerii unui nou an școlar când copii din familii defavorizate primesc ajutor.
În prezent, Champaigns și Alexandra Timar au drept obiectiv ca un număr cât mai mare de copii, aflați într-o situație dificilă, să primească darurile pe care și le doresc de sărbători. Astfel, agenția a demarat o campanie în mediul online, fără buget dedicat traficului plătit.
Printr-un conținut pe măsură, în mai puțin de trei săptămâni, rezultatele în social media nu au întârziat să apară: 4.027 de mesaje primite în privat pe pagina de Facebook, 7.805 de like-uri la pagină, 8.036 de abonați ai paginii. Postările au ajuns la 693.920 de persoane și au strâns un total de 129.479 de like-uri, comentarii, distribuiri și click-uri: 11.983 de aprecieri, 1.201 de comentarii și 2.661 de share-uri.
Pentru prezenta campanie, au fost preluați deja 4.000 de copii și există cerere pentru încă circa 1.500. Toți cei din program vor primi cadouri de Moș Crăciun, în funcție de dorințele pe care le-au transmis prin intermediul unor scrisori. Darurile au început deja să sosească în cele 43 de centre de preluare atât din țară, cât și din străinătate, șase dintre acestea fiind în București.
Alături de cadourile mult dorite, aceștia vor primi și pachete cu fructe proaspete, achiziționate din fondurile asociației. Pentru această inițiativă este necesară procurarea a trei tone de fructe.
„De când am pornit Champaigns, mi-am dorit să avem o componentă prin care să ne implicăm în comunitate. De aceea, am construit strategia de brand în așa fel încât să punem bazele unei orientări puternice spre implicarea socială. Înțelegem că în comunitate este nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi, astfel că acum oferim sprijin prin toate resursele pe care le avem.
Susținem anual diverse campanii ale ONG-urilor, pentru care alocăm resursele de care dispunem și cunoștințele, astfel încât organizațiile cu care colaborăm să aibă rezultate bune. Milităm pentru copiii și femeile din grupuri vulnerabile din România și, în egală măsură, susținem consumul responsabil atunci când vine vorba de achiziția de haine. Acum, alături de partenerii de la «Îngeri pentru suflete», ne propunem ca pachete de bunătăți să ajungă la cât mai mulți copii din zone defavorizate, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Un bine cât de mic pentru un zâmbet mare pe fața unui copil”, a declarat Adelina Oprea, fondatoare Champaigns.
În cazul campaniilor pentru cazuri sociale, Champaigns analizează, în primul rând, numărul de persoane care au aflat despre campanie, precum și numărul celor care au interacționat cu aceasta. Desigur, focusul principal rămâne pe cei care s-au implicat direct, urmărind „conversia”, adică numărul total de donatori, dar și sumele donate. Așadar, indicatorul de performanță cel mai puternic în cazul unei campanii sociale este dat de numărul de persoane pe care reușește să le determine să se implice în cauza prezentată.
Pentru 2020, Champaigns își propune să comunice și mai mult faptul că își pune la dispoziție serviciile pentru ONG-uri, intenționând să se implice într-un număr cât mai mare de proiecte sociale, din dorința de a face bine. Focusul principal va consta și în alăturarea în proiecte care au drept scop promovarea reducerii consumului de produse din categoria fashion și promovarea ideii de a achiziționa articolele prietenoase cu mediul înconjurător. Astfel, se aduce în discuție oprirea fenomenului fast fashion, transformându-l în slow fashion, prin conștientizarea consumului excesiv. (A.D.).