Organizatorii ”Hacking Health Romania” au inceput inscrierile la cel mai important hackathon pe teme de sanatate din Europa Centrala si de Sud-Est.
Incepand din aceasta luna, specialistii IT care doresc sa isi prezinte ideile inovatoare, ce pot avea un impact pozitiv asupra sistemului medical din Romania, au la dispozitie un formular de inscriere pe site-ul oficial al evenimentului, http://health-hackathon.ro. Evenimentul ”Hacking Health Romania” se va desfasura in Bucuresti in perioada 28-29 octombrie 2017 si se adreseaza specialistilor din domeniul IT (arhitecti de software, dezvoltatori si tineri antreprenori, studenti ai facultaţilor de profil), precum si expertilor din sanatate.
Competitia este organizata de Smart Everything Everywhere (SEE) si compania Johnson&Johnson Romania, din dorinta de a crea un incubator de proiecte-pilot cu potential, care, odata implementate, sa raspunda unor nevoi specifice ale pacientilor din Romania, sa influenteze pozitiv starea lor de sanatate si sa contribuie la dezvoltarea sistemului de sanatate. Ambasada Statelor Unite ale Americii in Romania si Camera de Comerţ Americana in Romania (AmCham Romania) sunt parteneri ai „Hacking Health Romania”.
Juriul hackathon-ului va fi format din experti recunoscuti in domeniile IT si sanatate, alaturi de reprezentanti ai companiilor cu renume din sectorul tech. Membrii juriului vor mentora echipele pe parcursul evenimentului si vor alege, la final, trei proiecte castigatoare. Fiecare dintre acestea va primi, din partea Johnson&Johnson Romania, finantari pre-seed in valoare de 5.000 de dolari pentru dezvoltare si implementare.
In competitie pot fi inscrise idei de produse sau de servicii digitale din domeniul sanatatii, cum ar fi: aplicatii care conecteaza personalul medical si comunitatile izolate, rurale, cu ajutorul telemedicinei; instrumente pentru screening online; platforme care pot creste gradul de constientizare despre afectiuni precum tuberculoza multidrog rezistenta, cancer, HIV, solutii cu impact asupra sanataţii mintale, inclusiv programe de suport pentru pacienti si monitorizarea feedbackului pacientilor in timp real; programe care promoveaza preventia sanitara si un stil de viata sanatos, educatia sanitara in scoli, cresterea utilizarii dispozitivelor medicale in combaterea obezitatii; si proiecte prin care poate fi facilitata instruirea si educatia personalului medical etc. (A.D.).