Laboratorul Mobil IKEDOO, prima platforma interactiva de invatare experientiala pentru copii, lanseaza o provocare de Cartea Recordurilor celei mai curioase si iscusite echipe parinte-copil. Astfel, parintii si copiii sunt invitati pe 18 octombrie la ora 10, in parcarea mall-ului Plaza Romania sa construiasca un nou drum pentru educatia din Romania.
200 de copii sunt asteptati sa participe la ridicarea celei mai mari constructii realizate vreodata de catre juniori. Participarea la eveniment este gratuita pentru toti copiii cu varstele cuprinse intre 7 si 14 ani, pe baza formularului de inregistrare, care poate fi completat pana la data de 11 octombrie pe www.lab.ikedoo.com.
Evenimentul lanseaza proiectul Laboratorul Mobil IKEDOO care isi propune, incepand cu anul scolar 2014-2015, sa familiarizeze copiii din scolile din Romania cu procesul de educatie prin experienta si sa creeze o harta a tuturor meseriilor disponibile pentru adultii de maine. Laboratorul Mobil IKEDOO va vizita scoli din comunitatile defavorizate ale tarii, oferindu-le copiilor sansa de a descoperi si folosi uneltele specifice celor peste 1.000 de meserii prezente in Laborator.
“Toate programele IKEDOO s-au nascut din dorinta unor fosti copii de a crea un mediu propice cunoasterii si curiozitatii pentru viitorii adulti. Laboratorul Mobil IKEDOO este proiectul prin care vrem sa le aratam tuturor ca educatia experientiala si pregatirea tehnica/vocationala trebuie sa se regaseasca in mod obligatoriu in procesul de invatare al oricarui copil. Copiii invata mult mai mult prin fapte, decat prin cuvinte, iar prin Laborator ne propunem ca anul acesta sa mergem in 32 de scoli din tara si sa le dam cat mai multor copii sansa de a invata prin experienta. Noi credem ca acesta este viitorul educatiei din Romania”, a declarat Ion Neculai Project Manager al Laboratorului Mobil IKEDOO.
OZN-ul realizat de copii va avea un diametru exterior de 11 metri si 2 metri inaltime, o constructie demna de Cartea Recordurilor, inscrisa deja in listele Guinness World Records. Structura va fi compusa din 1.600 de piese (tuburi de plastic PVC), micii ingineri fiind responsabili de fiecare etapa a constructiei, de la taiere si lipire pana la masurare si montare. (A.D.).