Competitia Discovery Fast Track 2015 se adreseaza tuturor cercetatorilor indepedenti sau specialistilor afiliati unei universitati, care au idei de cercetare pentru descoperirea de medicamente inovatoare si sunt interesati de un parteneriat cu o companie farmaceutica de top, menit sa le transforme descoperirile stiintifice intr-un nou produs farmaceutic.
Inca de la lansarea initiala din 2013, Discovery Fast Track Challenge a atras peste 500 de propuneri din peste 300 de unversitati, institute de cercetare academica si spitale din SUA, Canada si Europa. Inscrierile anterioare s-au axat pe o gama larga de boli, incluzând malaria, rezistenta la antibiotice sau anumite tipuri de cancer.
Inscrierile sunt deschise intre 23 Martie – 24 Aprilie si implica trimiterea unui sumar de o pagina a conceptului de cercetare. Juriul, format dintr-o comisie de experti ai GSK va selecta un grup de pâna la 30 de finalisti ce vor prezenta personal propunerile lor.
Vor fi selectate pâna la 12 astfel de propuneri, din toate regiunile, iar criteriile pentru obtinerea unui astfel de grant tin de gradul de originalitate a lucrarii prezentate, capacitatea de aplicabilitate a ipotezei terapeutice, stadiul in care se afla cercetarea, impactul pe care noul medicament l-ar putea avea in aria sa terapeutica si nu in ultimul rând, posibilitatile de care dispune institutia de provenienta a cercetatorilor pentru a sprijini pe mai departe cercetarea. Mai mult detalii despre criteriile de inscriere la Discovery Fast Track 2015 se gasesc la www.gsk.com/discoveryfasttrack.
Cercetatorii castigatori vor avea posibilitatea de a colabora cu o echipa de oameni de stiinta ai GSK, printr-un parteneriat oficial, pentru a-si pozitiona conceptul de cercetare inovator intr-un proces rapid de dezvoltare a medicamentelor noi. GSK este gata sa puna la dispozitie conditii de ultima ora pentru a testa ideile cercetatorilor, precum si toata expertiza stiintifica de care dispune, pentru a inlesni identificarea unor compusi chimici de calitate.
Competitia Discovery Fast Track este dezvoltata in cadrul Programului Discovery Partnership with Academia (DPAc). Lansat la finele lui 2010 in Marea Britanie, DPAc reprezinta o noua abordare a descoperirii medicamentelor din zilele noastre, reunind cercetarea si creativitatea mediului academic cu expertiza detinuta de GSK in zona farmaceutica, pentru a pune baza unor parteneriate integrate, care pot accelera cercetarea clinica si descoperirea unor medicamente revolutionare, in beneficiul pacientilor. Pana in acest moment, GSK a initiat 15 colaboari in 15 arii de boli in intreaga lume. (A.D.).