Elevii romani vor putea urma in acest an scolar 20 de module, implementate gratuit de organizatia Junior Achievement (JA) Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si prin sustinerea financiara a comunitatii de afaceri.
Organizatia pune la dispozitia elevilor si profesorilor programe internationale adaptate realitatii economice din Romania, ce cuprind module learning by doing pentru fiecare nivel de studiu – primar, gimnazial, liceal, universitar – in sase domenii esentiale: dezvoltarea abilitatilor de viata, educatie financiara, antreprenoriala, economica, orientare profesionala si educatie pentru sanatate si viata activa.
Elevii si profesorii din programele JA primesc gratuit un pachet educational complet, ce cuprinde manuale si materiale auxiliare, traininguri si webinarii, consultanta voluntara la clasa din partea JA si a unor profesionisti din mediul de afaceri, acces la competitii nationale si internationale si posibilitatea de a castiga burse si finantari pentru proiecte scolare si de business.
Continutul practic al programelor vine in completarea notiunilor teoretice specifice programei obligatorii, aducand scoala mai aproape de viata reala. Anul trecut, peste 4.200 de profesori au ales sa predea module JA, oferind elevilor posibilitatea de a deprinde noi abilitati si de a interactiona cu profesionisti din mediul de business ce participa la ore ca voluntari.
Potrivit studiilor de impact realizate la nivel international in reteaua JA ce cuprinde 30 de tari din Europa si 123 in lume, absolventii programele JA au mai multe sanse de angajare, lanseaza mai multe business-uri si castiga mai bine decat colegii lor. In Romania, alumnii JA se regasesc in noile generatii de antreprenori si in managementul unor mari companii.
In anul scolar 2014-2015, peste 280.000 de tineri din peste 1.600 de unitati de invatamant din toata tara au urmat programele JA, intrand in reteaua internationala JA, din care fac parte 39 de tari din Europa si 123 din lume. Elevii si studentii inscrisi in programul de antreprenoriat au castigat finantari de peste 20.000 de euro pentru proiectele lor de business si au fost sprijiniti sa participe la competitii internationale. (A.D.).