Peste 220 de liceeni, profesori, profesionisti din mediul de afaceri si antreprenori din judetele Bucuresti, Ilfov, Olt si Valcea au participat pe 5 si 6 noiembrie la Innovation Day Slatina.
Evenimentul a fost dedicat antreprenoriatului pentru tineri si face parte din proiectul ”De la Firma de Exercitiu la Firma Reala. Prin antreprenoriat aduci valoare si locuri de munca in comunitatea ta”.Proiectul este implementat de Junior Achievement Romania si cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in Oameni.
In plus, pe 4 noiembrie, 211 elevi au participat la Atelierele antreprenoriale organizate in 3 licee din Slatina, in cadrul carora au invatat cum se pun bazele unei afaceri si cum sa identifice oportunitati reale de afaceri in comunitatea lor. Tinerii au generat 45 de idei de afaceri dintre cele mai diverse, de la cafenea pe roti, spatiu de agrement pe raul Olt, folosirea panourilor solare pentru alimentarea alternativa a masinilor la solutii pentru digitalizarea manualelor sau colectarea si selectarea deseurilor in mediul rural, pentru care au primit feedback din partea unor antreprenori locali si a echipei JA. Cele mai bune idei au fost premiate si tinerilor li s-a oferit sansa de a se inscrie, prin profesorii lor, la programul JA Compania Junior, care sustine trecerea de la ideea de afacere la realitatea unui business.
In cadrul evenimentului Innovation Day din Slatina, 14 echipe de liceeni si-au prezentat la standuri, in cadrul unui targ, produsele si serviciile, interactionand cu profesionisti din mediul de afaceri si promovandu-si obiectele de activitate ale firmelor de exercitiu infiintate – de la organizare de evenimente, comert alimentar sau de produse cosmetice, comert electronic, servicii de curatenie, la aplicatie pentru invatarea unui instrument muzical sau website cu resurse informationale. Tinerii si-au prezentat ideile de afaceri in fata membrilor juriului (profesionisti si antreprenori locali), care au jucat rolul unor potentiali clienti sau investitori, au primit consultanta si feedback si au castigat finantari pentru dezvoltarea viitoare a afacerilor lor, in valoare totala de 16.800 lei.
In cadrul Innovation Day, pe langa targul de firme de exercitiu au avut loc si alte activitati dedicate educatiei antreprenoriale, atat pentru profesori, cat si pentru elevi printre care se numara Innovation Camp si trainingul pe tema ”Metode learning by doing in educatia antreprenoriala”. (A.D.).