700 de combinezoane de protecție produse de trei ateliere de croitorie din București au fost distribuite în decembrie și ianuarie la patru spitale din județele Alba, Cluj și Harghita, județe aflate la data apelului de finanțare în cod roșu.
Producția combinezoanelor a fost derulată în București, finanțată de Asociația pentru Relații Comunitare și implementată de asociația Merci Charity.
Cele trei ateliere de croitorie din București au lucrat la producție în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021 și 13 croitori au fost implicați.
„Vă mulțumim pentru comandă. Ne ajută tare mult, mai ales acum la început de an!”, a declarat Andreea Savin, manager Atelierul de Pânză, afacere socială care a contribuit la producție.
Combinezoanele au fost distribuite la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud (Alba), Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” Cluj-Napoca (Cluj), Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca (Cluj) și Spitalul Municipal Gheorgheni (Harghita).
„Consumăm lunar 2000 de combinezoane de protecție. Orice ajutor este binevenit. Vă mulțumim”, a declarat reprezentantul unui spital beneficiar.
Cele patru spitale beneficiare și încă alte 31 de spitale au semnalat nevoia de echipamente de protecție în luna septembrie, în urma unui apel la înscrieri pentru a recepționa combinezoane de protecție în mod gratuit, lansat de asociația Merci Charity. Peste 10.000 de combinezoane au fost solicitate de cele 35 de spitale înscrise.
În luna noiembrie, asociația a obținut o finanțare de la Asociația pentru Relații Comunitare prin “Fondul de Urgență – Granturi pentru organizații locale implicate în lupta anti-COVID-19” pentru a produce și distribui 700 de combinezoane de protecție în mod gratuit la patru spitale.
„A fost anul fricii, dar și anul puterii. Pentru că am demonstrat că este posibil să ții în frâu efectele pandemiei, că este posibil să ne unim forțele și să facem o diferență acolo unde e nevoie. Ne bucurăm că am avut ocazia de a susține eforturile de combatere a efectelor pandemiei, împreună cu partenerii noștri locali responsabili”, spune Dana Pîrțoc, Asociația pentru Relații Comunitare.
Cele două asociații au urmărit ca prin acest proiect să sprijine cele patru spitale în activitatea cadrelor medicale care tratează pacienți cu COVID-19 și să susțină economia locală prin colaborarea cu ateliere și furnizori locali.