Fundatia eMAG si Epson, lider global al industriei de printing, al comunicarii vizuale, wearables si robotica, au implementat timp de trei saptamani proiectul “Sunt elev, sustin un mediu curat” in mai multe sate din zona rurala.
Elevi si profesori din 12 scoli din mediul rural au cautat problemele de mediu cu care se confrunta comunitatea in care locuiesc si au propus solutii pentru rezolvarea acestora. Epson a dotat 12 scoli din judetele Teleorman, Buzau, Prahova, Constanta si Dambovita cu imprimante pe care elevii din clasele gimnaziale si profesorii le-au folosit in proiect si urmeaza sa le foloseasca si pentru activitati curente din programa scolara.
Proiectele au fost realizate de echipe formate din 5-10 elevi si un profesor coordonator. Competitia intre scoli a fost desfasurata in luna noiembrie si a fost castigata de Scoala din localitatea Contesti, judetul Teleorman, care a propus un proiect legat de combaterea poluarii solului structurat pe trei tipuri de activitati. Implicarea elevilor in problemele de mediu i-a impresionat pe membrii juriului formati din reprezentanti ai Epson si ai Fundatiei eMAG. Scoala castigatoare a fost recompensata cu o imprimanta multifunctionala WorkForce Pro 5620 si un videoproiector Epson EB-W18.
„Proiectul «Sunt elev, sustin un mediu curat» a avut un scop dublu: pe de o parte, am vrut sa tragem un semnal de alarma asupra faptului ca elevii trebuie sa invete intr-un mediu curat, iar pe de alta parte ne-am dorit sa ridicam problema dotarii scolilor din Romania cu echipamente electronice. De altfel, dotarea scolilor cu echipamente performante menite sa-i ajute pe elevi si profesori in procesul de invatare este una dintre principalele probleme pe care Epson le-a depistat in Romania. Cu o aparatura performanta, profesorii isi pot usura munca, iar elevii pot avea rezultate mai bune la invatatura. Romania trebuie usor, usor sa se alinieze standardelor europene in ceea ce priveste metodele moderne de predare in scoli”, a precizat Simona Decuseara, Sales & Marketing Manager Epson pentru Romania si Bulgaria.
Nu este primul proiect legat de educatia din Romania in care Epson se implica. In urma studiului „Rolul echipamentelor electronice in procesul educational” solicitat de Epson si realizat in mediul online, in intervalul 3-8 iunie 2015, aproape 40% dintre scolile din mediul urban din Romania nu folosesc echipamente electronice in procesul de predare in clasa.
In ceea ce priveste mediul, unul dintre obiectivele Epson, in calitate de companie de top in domeniul imprimarii si al productiei de documente, este gestionarea responsabila a resurselor globale. Primul pas pe care Epson il vede in ceea ce priveste protectia mediului este reducerea emisiilor de CO2, iar in acest sens, compania vrea sa atinga o reducere de 90 la suta a emisiilor de CO2 pentru intreg ciclul de viata al produselor sale pana in 2050. (A.D.).