Fundatia Vodafone Romania, prima fundatie corporativa din Romania, a implinit 16 ani de existenta de la infiintarea sa, perioada in care a finantat 768 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, persoanelor cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale din toata tara.
In cei 16 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 17 milioane de euro in proiecte desfasurate impreuna cu peste 600 de organizatii non-guvernamentale, pentru peste 600.000 de beneficiari.
“Fiecare an inseamna pentru noi vieti salvate, noi destine schimbate, mii de fapte bune. Daca ar fi sa ne raportam doar la anul acesta, vorbim despre 53 de organizatii partenere, 68 de proiecte finantate, 66.250 de beneficiari directi ai programelor noastre, 9 Voluntari de Profesie si 4 runde de finantare deschise pentru organizatii”, a spus Florina Tanase, Director Legal and External Affairs, Vodafone Romania si Membru in Consiliul de Administratie al Fundatiei Vodafone Romania.
Fundatia Vodafone Romania a extins programul Mobile for Good cu alte cinci proiecte noi, iar in cei 16 ani de activitate a dezvoltat solutii unice in Europa, cum ar fi solutia de telemedicina pentru SMURD sau pentru spitalul Marie Curie. Fundatia desfasoara in mod curent programe care folosesc tehnologia mobila, programe pentru sanatate, programe de voluntariat, programe pentru educatie, programe pentru prevenirea abandonului familial si scolar, programe pentru integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati si altele.
In 2014, Fundatia Vodafone Romania a extins numarul proiectelor din programul “Mobile for Good”, ajungand la 10 proiecte si a marit bugetul alocat, pana la 1.000.000 de euro. Proiectele din acest an includ: extinderea solutiei de telemedicina din noua sectie de terapie intensiva nou-nascuti din Spitalul Marie Curie din Bucuresti, dezvoltarea call-center-ului pediatric de la Spitalul Judetean din Cluj, un proiect pentru pacientii cu boli grave asistati de Fundatia Hospice Casa Sperantei, dezvoltarea unui call-center pentru persoanele cu traumatisme de coloana vertebrala din tara si extinderea solutiei de telemedicina video pe inca 85 de ambulante SMURD, din toata tara. (A.D.).