In cei 15 ani de existenta pe piata locala Fundatia Vodafone a dezvoltat peste 700 de programe sociale in parteneriat cu 600 de ONG-uri din intreaga tara.
De asemenea, a sustinut programe sociale din domeniul sanatatii, educatiei, prevenirii abandonului familial si scolar, servicii sociale pentru copii, tineri cu dizabilitati intelectuale si locomotorii sau pentru varstnici, precum si programe de voluntariat, cu o suma totala de 15 milioane de euro.
Totodata, cu ocazia aniversarii celor 15 ani de prezenta pe piata din Romania, Fundatia Vodafone finanteaza integral constructia unei noi sectii de terapie intensiva pentru nou-nascuti la spitalul Marie Curie din Bucuresti si renovarea Centrului de Pregatire pentru Asistenta Medicala de Urgenta de la Targu Mures, ambele printr-o investitie cumulata de peste 1,6 milioane euro. Pe langa acestea, alte 18 proiecte in sprijinul copiilor, batranilor, familiilor dezavantajate, persoanelor cu dizabilitati sunt sustinute in acest an de Fundatia Vodafone.
“Am inceput in 1998, ca prima Fundatie corporatista din Romania, cu proiecte de educatie si sanatate, realizate in parteneriat cu trei organizatii non profit din Bucuresti, Constanta si Calarasi. Am continuat sa ne extindem de la un an la altul catre alte zone sociale si sa marim numarul de asociatii sustinute si de beneficiari. Asa se face ca, acum, dupa 15 ani, sunt peste 200.000 de oameni care au beneficiat direct de proiectele Fundatiei Vodafone”, a spus Florina Tanase, Director Legal and External Affairs, Vodafone Romania.
In acest an Fundatia Vodafone va lansa a doua editie a programului Mobile for Good, cel mai amplu program din Romania care foloseste tehnologiile mobile pentru a imbunatati viata persoanelor dezavantajate sau a celor cu probleme de sanatate. Din 1998 si pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a dezvoltat numeroase programe de voluntariat la care au participat 4000 de angajati Vodafone, cu aproximativ 26.000 de ore de voluntariat. Fundatia Vodafone s-a implicat atat financiar, cat si cu voluntari, in cel mai amplu proiect de constructii de case, reusind in 15 ani sa ofere un numar total de 51 de case pentru 170 de familii sarace din Romania. (A.D.)