Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Sistemul Coca-Cola Romania si Billa au lansat recent proiectul “Stare de bine”, care isi propune sa promoveze un stil de viata sanatos in randul tinerilor.
In cadrul acestui proiect, elevii cu varste intre 12 si 14 ani, vor afla ce inseamna o alimentatie sanatoasa si echilibrata si vor invata despre importanta activitatii fizice in programul zilnic.
“Cu totii ne dorim sa traim intr-o societate cu persoane sanatoase fizic si mental. In acest sens, adoptarea unui stil de viata sanatos devine un punct cheie al generatiei actuale de elevi, care tinde sa se ghideze mai mult dupa informatiile primite de la familie sau de la scoala. Prin proiectul “Stare de bine” ne dorim ca generatiile viitoare sa inteleaga importanta adoptarii uni stil de viata sanatos si echilibat, in care atat alimentatia, cat si miscarea fizica sunt corect intelese”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.
Peste 100 de elevi de la Scoala Gimnaziala Sf. Nicolae si Scoala Gimnaziala Tudor Arghezi au invatat care sunt beneficiile unui stil de viata sanatos si, sub indrumarea unor specialisti in bucatarie, nutritie si sport, s-au implicat in activitati distractive de gatit, in activitati sportive si au primit sfaturi despre cum sa adopte o nutritie echilibrata.
“Prin acest proiect ne propunem sa indrumam tinerii sa adopte o dieta variata si echilibrata si sa dedice timp activitatilor fizice. Credem ca marile schimbari pornesc de la initiative de acest gen, si suntem convinsi ca prin acest parteneriat putem educa tinerii sa aleaga alimentatia si activitatile fizice potrivite stilului lor de viata. In plus, proiectul “Stare de bine” este o oportunitate de a demonstra, impreuna cu partenerii nostri de afaceri, responsabilitate si implicare in teme de interes pentru comunitatile in care ne desfasuram activitatea”, a declarat Jovan Radosavljevic, Director Comercial Coca-Cola HBC Romania.
In Romania, conform datelor de la Institutul National de Sanatate Publica, in ultimii 10 ani, numarul de cazuri de obezitate in randul elevilor s-a dublat din cauza lipsei de educatie alimentara si a adoptarii obiceiurilor alimentare proaste. Un alt raport arata ca 60% dintre copiii si adolescentii din tara noastra nu au un aport adecvat zilnic de fructe si legume. In acest context, proiectul are ca tinta educarea elevilor sa adopte un stil de viata sanatos, dar si cresterea constientizarii si oferirea de suport pentru autoritatile din Romania. Mesajul va fi transmis si catre parinti si profesori, dorindu-se astfel cresterea interesului pentru o alegere mai buna a alimentelor si constientizarea importantei acestora, precum si a unei activitati fizice adecvate aportului de calorii.
Proiectul “Stare de bine” va cuprinde in program 10 scoli din Bucuresti si vor fi organizate 5 evenimente in perioada 03 octombrie – 14 noiembrie, la care vor avea acces peste 1.000 de copii. (A.D.).