Grupul Renault Romania si Ateliere fara Frontiere au lansat recent ce-a de-a treia editie a programului de solidaritate digitala „Dublu click pe educatie cu Groupe Renault”.
Programul contribuie la cresterea gradului de dotare cu echipamente IT al institutiilor educationale si organizatiilor non-profit din Arges, Dambovita, Ilfov si Bucuresti.
“Grupul Renault aduce inovatia aproape de oameni, aproape de comunitati. In cadrul acestui proiect, sustinem educatia, mediul, diversitatea, potrivit axelor noastre strategice de responsabilitate sociala. Ne-am orientat inspre un partener care la randul sau inoveaza, fiind pionier in domeniul antreprenoriatului social: Ateliere fara Frontiere”, a declarat Adina Ionescu, director de Comunicare si Responsabilitate Sociala Grup Renault Romania.
Intre 10 mai si 4 iunie 2017, organizatiile interesate se pot inscrie pentru proiectul “Dublu click pe educatie cu Groupe Renault” pe platforma www.educlick.ro. Proiectele vor fi evaluate de un juriu format din reprezentanti ai Grupului Renault Romania, ai Asociatiei Ateliere fara Frontiere, experti tehnici, membri ai societatii civile si reprezentanti din presa. Juriul va analiza toate proiectele in functie de utilitate, impactul economic si profesional, fezabilitatea si posibilitatea de continuare a proiectului, iar in data de 14 iunie 2017 vor fi premiate proiectele castigatoare.
In acest an, 400 de calculatoare complet functionale, reconditionate de catre persoane reintegrate pe piata muncii si angajate de catre asociatia Ateliere fara Frontiere, vor fi donate catre gradinite, scoli, licee, facultati, universitati, muzee, bibiloteci, organizatii nonguvernamentale care activeaza in comunitati defavorizate. Echipamentele sunt destinate activitatilor educationale, de formare sau integrare profesionala si sociala implementate de institutiile de profil.
“Dublu Click pe educatie cu Groupe Renault” face parte din programul EduClick, desfasurat la nivel national, prin care Ateliere fara Frontiere si partenerii sai doneaza echipamente IT organizatiilor non-profit si institutiilor de invatamant si sociale din Romania.
In cadrul celor doua editii precedente, 200 de organizatii au depus cel putin un proiect, ceea ce insumeaza un numar de 3.000 de echipamente IT solicitate. In urma programului au existat 44.000 de beneficiari din institutii educationale si organizatii non-profit din Arges, Dambovita, Bucuresti si Ilfov. Cumuland cele 400 de computere care vor fi donate in acest an, Grup Renault Romania va ajunge la un total de peste 1.200 de calculatoare donate.
Programul are ca scop cresterea nivelului de educatie digitala prin dotarea proiectelor educationale ale asociatiilor si insitutiilor cu echipamente IT. La nivel national, potrivit raportului de tara al Comisiei Europene, mai putin de de jumatate din forta de munca din Romania (46%) poseda abilitati digitale suficiente, fata de 72% in UE, acest aspect putand deveni un obstacol major in calea dezvoltarii economice. (A.D.).