Intre 23 – 29 iulie 2016 va avea loc in Cluj-Napoca cea de a treia editie a proiectului „Creatori de Viitor – Champions United”. Orasul de pe Somes va gazdui peste 150 de elevi de liceu cu performante deosebite in educatie, cultura, sport si leadership scolar, profesori de top din Romania, precum si o serie de personalitati din diverse domenii, in calitate de mentori.
Proiectul este organizat de Asociatia 11even, in parteneriat cu Kaufland Romania, Ministerul Educatiei Nationale, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, precum si cu o serie de alti parteneri institutionali, centre culturale, parteneri corporate si media.
Dupa primele 30 de zile de la startul perioadei de aplicatii, s-au inregistrat inscrieri din 29 de orase din Romania. Pe site-ul www.creatorideviitor.ro au aplicat atat liceeni de la licee si colegii nationale din Bucuresti, Arad, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Sibiu, Craiova si din alte orase importante ale tarii, dar si liceeni din comunitati mai mici, ca: Adjud, Dorohoi, Radaseni, Gura Humorului sau Ocna Mures. Criteriile urmarite in selectia participantilor sunt: performantele obtinute la olimpiade nationale si internationale la diverse discipline scolare, premiile si medaliile obtinute de concursuri in domeniul creatiei artistice sau la diverse discipline sportive. O atentie speciala este acordata si acelor elevi cu implicare deosebita in voluntariat si in proiecte extra-scolare. Perioada de aplicatii continua pana la inceputul lunii aprilie, urmand ca apoi sa se realizeze selectia participantilor in baza criteriilor de performanta.
Cele 7 zile ale proiectului vor avea o agenda cu multe activitati practice, competitii, dar si multa distractie. Spre exemplu, in cadrul sesiunii „IT, Tehnologie si Inovatie” participantii vor putea sa asculte povesti de succes ale unor inovatori din aceste domenii sau vor putea sa-si testeze imaginatia in cadrul workshop-ului „Creative Lab” prezentat de Google. Un grup restrans dintre participanti, cu rezultate si competente deosebite in domeniul informaticii, vor putea sa testeze inovatii tehnologice asa cum sunt Google Glasses si sa ia parte la „Champions United Hackathon”.
Tot in cadrul acestei sesiuni vor putea afla povestea „Fabrica de experimente”, un start-up fondat de un grup de liceeni participanti la editia 2015, iar apoi, impartiti pe echipe, vor lucre la proprile idei de proiecte ale viitorului. Mai mult, cele mai bune dintre aceste propuneri vor primi o sustinere speciala din partea partenerilor pentru a fi lansate. (A.D.).