Achiziția a fost realizată prin intermediul Fundației Mereu Aproape, în urma unei donații de 128.200 lei din partea Lidl România, pentru a răspunde nevoii de aparatură specializată pentru îngrijirea pacienților cu COVID-19, internați în Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani.
În total, au fost donate 30 de concentratoare pentru oxigen, dintre care 20 au fost achiziționate cu sprijinul Lidl. 18 dintre aparatele donate de Lidl au fost deja livrate, iar 2 urmează să sosească în cursul acestei săptămâni.
Sustenabilitatea ocupă un loc central în business-ul Lidl și, de aceea, de-a lungul timpului, compania s-a implicat constant în soluționarea celor mai importante probleme ale comunităților din care face parte. De aceea, în contextul presiunii tot mai mari puse pe sistemul public de sănătate din cauza pandemiei de coronavirus, compania a donat 128.200 RON pentru achiziția a 20 de concentratoare de oxigen pentru unul dintre spitalele care se confruntă cu lipsa aparaturii specializate pentru îngrijirea pacienților cu coronavirus – Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani.
Concentratoarele de oxigen sunt necesare îngrijirii pacienților care au nevoie de oxigen suplimentar pentru a putea respira. Utilizarea acestor aparate poate împiedica degradarea stării pacienților și preveni nevoia de intubare a acestora, o procedură foarte invazivă și dureroasă.
În total, 30 de concentratoare pentru oxigen au fost achiziționate prin intermediul Fundației Mereu Aproape, dintre care 20 prin intermediul unei donații de 128.200 lei din partea Lidl România.
Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, Lidl România s-a implicat activ în sprijinirea sistemului sanitar din țară, precum și a categoriilor sociale defavorizate, pentru a face față provocărilor tot mai mari cauzate de situația epidemiologică. Astfel, în luna martie, Lidl a sprijinit Fundația pentru SMURD și DSU pentru achiziționarea primei secții de terapie intensivă mobilă din România, unitate destinată tratării pacienților infectați cu noul tip de coronavirus și aflați în stare critică. Această secție mobilă poate fi deplasată oriunde în țară, crescând capacitatea celor mai aglomerate spitale de a oferi îngrijire la cele mai înalte standarde pacienților.