Fondurile alocate de MOL Romania pentru aceasta editie a Programului sunt de 313.500 lei. Dintre cele 19 ONG-uri castigatoare, 7 vor obtine finantare pentru prima data in timp ce altele 12 s-au mai numarat printre beneficiari in editii anterioare ale acestui Program.
Proiectele organizatiilor desemnate castigatoare vor fi folosite pentru sprijinirea, prin terapii alternative, a peste 1.000 de copii cu deficiente, boli cronice sau care se afla in curs de recuperare dupa afecţiuni grave.
„In cele sapte editii ale Programului MOL pentru Sanatatea Copiilor au fost inscrise peste 700 de proiecte, majoritatea avand ca obiect reintegrarea psiho-sociala a copiilor cu dizabilitati. De asemenea, am remarcat in editiile mai recente ca unele dintre propuneri au ca scop pre-profesionalizarea. Ne bucuram ca primim proiecte de calitate pe care le putem sustine si care arata efortul comunitatilor si al ONG-urilor pentru a facilita accesul a cat mai multor copii si adolescenti cu probleme grave de sanatate la educatie, inclusiv la cunostintele care in viitor pot asigura si indeplinirea criteriilor de ocupare a unui loc de munca. Dorim sa sustinem in continuare acest program prin care sprijinim soluţionarea unor probleme, alaturi de specialisti si de familiile celor afectati”, a declarat Kinga Daradics, CEO si Country Chairman al MOL Romania.
In cadrul editiei a saptea a programului, organizatiile non-profit si asociatiile care deruleaza proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala pentru copii si tineri cu deficiente, boli cronice sau in curs de recuperare dupa afecţiuni grave, au depus 87 de proiecte. Dintre acestea, in urma unui proces de evaluare si jurizare, au fost selectate pentru finantare integrala sau partiala 19 proiecte care vor fi implementate in perioada decembrie 2015 – august 2016.
Organizatiile selectate provin din Bucuresti si din judetele Bacau, Bihor, Cluj, Covasna, Galati, Harghita, Sibiu si Timis. Proiectele castigatoare vizeaza explorarea si aplicarea de terapie prin arta, meloterapie, ludo-terapie, terapie prin dans, hidroterapie, stimulare senzoriala, drama terapie, biblioterapie, „legacy making”, atelierele de teatru, terapia asistata de animale, terapie experientiala, terapii combinate, respectiv reabilitarea psiho-sociala si dezvoltarea unor competente. (A.D.).