MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au anuntat cele 18 ONG-uri care vor beneficia de o finantare totala in valoare de 300.000 de lei in cadrul celei de-a cincea editii a Programului MOL – Pentru sanatatea copiilor.
Astfel, vor fi sustinute cauzele a peste 692 de copii cu deficiente, boli cronice sau in curs de recuperare dupa afectiuni grave.
In cadrul acestei editii s-au inregistrat 150 de candidaturi din partea organizatiilor non-profit si asociatiilor care intentioneaza sa deruleze proiecte de terapie alternativa pentru copii si tineri in perioada 15 decembrie 2013 – 31 august 2014.
Organizatiile selectate provin din Bucuresti si din judetele Alba, Bacau, Bihor, Calarasi, Cluj, Constanta, Galati, Harghita, Mures, Neamt, Salaj, Sibiu, Timis. Printre domeniile in care vor fi derulate proiecte se numara terapia prin arta, meloterapie, ludoterapie, stimulare senzoriala, drama terapie, atelierele de teatru, terapia asistata de animale, hipoterapia, atelier de jurnalism si foto-jurnalism, recreerea terapeutica, respectiv reabilitarea psiho-sociala si dezvoltarea unor competente.
„Este al cincilea an consecutiv in care MOL Romania sustine Programul MOL pentru sanatatea copiilor, pentru ca nevoia de astfel de proiecte nu este una punctuala, ci permanenta. Profesionistii din domeniu ne sustin in acest demers atat prin nivelul cunostintelor profesionale al proiectelor depuse, cat si prin rezultatele obtinute. MOL Romania a initiat acest program, care este derulat in beneficiul copiilor cu nevoi speciale, prin care sprijinim solutionarea unor probleme cronice manifestate in comunitatea noastra, cu ajutorul specialistilor si implicand familiile celor afectati”, a declarat Kinga Daradics, CEO al MOL Romania.
Programul MOL – Pentru sanatatea copiilor a fost lansat in 2009 si este destinat organizatiilor non-profit care desfasoara activitati legate de scopul proiectului. Proiectele eligibile sunt programe de terapie emotionala: terapii de grup, terapii prin trairi personale pozitive, prin experiente si acumulari personale, proiecte de terapie prin arta: instrumente vizuale, muzica, activitati de auto-exprimare creativa, individuala si de grup.
In cele patru editii precedentele MOL Romania a sponsorizat 72 proiecte cu aproape 1,2 milioane de lei, beneficiarii fiind peste 6.600 de copii si tineri. (A.D.).