Studentii la Universitatea de Medicina „Carol Davila” din Bucuresti si Sodexo Romania dau startul programului de educatie pentru nutritie „Mananc sanatos la scoala”, adresat elevilor din clasele primare (clasele 0 – VI), in cadrul caruia acestia sunt invatati sa manance echilibrat in pauzele de masa de la scoala.
Programul continua actiunile campaniei „Sa crestem sanatosi”, prin intermediul careia Sodexo promoveaza un stil de viata echilibrat. Proiectele derulate pana in prezent in cadrul campaniei au sprijinit peste 30.000 de copii sa invete despre nutritie si cum sa manance sanatos. Programul national „Mananc sanatos la scoala” a debutat la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Bucuresti, de Ziua Mondiala a Alimentatiei, sarbatorita pe 16 octombrie, in peste 150 de tari.
La aceasta actiune, desfasurata in zece clase din liceu sub forma unor lectii deschise, au participat aproximativ 310 copii cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani. Alaturi de studentii la Medicina, acestia reconstituie meniul unei gustari sanatoase la scoala si invata ce reguli alimentare trebuie sa urmeze pentru a fi sanatosi.
Seria de actiuni din cadrul programului „Mananc sanatos la scoala” va continua pe parcursul anului scolar 2015-2016 si in alte scoli din Bucuresti si din tara.
„Obiceiurile sanatoase trebuie deprinse din copilarie si ne dorim sa ii familiarizam pe cei mici cu notiunile esentiale despre o nutritie necesara unei dezvoltari armonioase. Prin acest proiect, aducem in Romania expertiza Sodexo din 80 de tari, unde peste 75 de milioane de angajati si copii invata despre o nutritie sanatoasa. La nivel global, Sodexo este cel mai mare angajator de medici nutritionisti si dieteticieni si este lider de 50 de ani in servicii de catering de cea mai buna calitate”, spune Codruta Pisa, Public Affairs Director, Sodexo Romania.
Cele mai recente actiuni desfasurate in cadrul campaniei „Sa crestem sanatosi”, sustinuta de Sodexo, sunt initiativa „Un mar pe zi”, in cadrul careia sute de elevi au primit mere in pauza de masa de la scoala timp de o luna, si „Ghidul de Nutritie” pentru copii oferit in scoli, biblioteci publice, precum si in centre medicale din toata tara. (A.D.).