Softelligence, companie romaneasca specializata in dezvoltarea si implementarea de aplicatii software e-Business, a selectat cei trei finalisti ai programului de responsabilitate sociala Softelligence Dare.
Prin acest program, compania finanteaza proiecte software cu impact in dezvoltarea durabila a societatii romanesti. Urmatoarea etapa este implementarea imediata a celui mai reusit proiect.
Lansat la inceputul verii 2013, Softelligence Dare a venit in sprijinul tinerilor pasionati de IT si tehnologie si precocupati de probleme sociale de actualitate, ajutandu-i sa isi puna ideile in practica prin oferirea de consultanta tehnica de specialitate, logistica (infrastructura, spatiu de lucru etc.), acoperirea costurilor operationale, promovare si atragere de voluntari si potentiali investitori. Proiectele inscrise in program au abordat teme variate, de la voluntariat in comunitate, dezvoltare profesionala a tinerilor si mediu inconjurator pana la promovarea cauzelor unor comunitati defavorizate (copii, batrani, rromi) si actiuni de ajutorare a acestora.
Cei trei finalisti au fost selectati in functie de impactul in social, numarul de beneficiari, precum si potentialul de a atrage si mobiliza cat mai multi participanti si investitori. Acestia sunt:
- Asociatia Help Malin – „HelpAutism”, cu proiectul unei platforme online care sa functioneze ca o baza de date si o punte de legatura intre parintii copiilor cu autism si specialisti (psihologi, psiho-pedagogi, terapeuti) cu experienta in aplicarea terapiei de recuperare in autism;
- George si Daniel Dragne – „HartaPescar.ro”, proiect online care are ca obiectiv dezvoltarea unei comunitati unite a impatimitilor de pescuit si implicarea lor alaturi de furnizorii de servicii pentru pescari in vederea imbunatatirii atitudinii colective fata de peisajul romanesc;
- Loredana Simedre – „CareerKIT”, platforma online care dezvolta abilitatile si angajabilitatea tinerilor, oferindu-le acces la traininguri premium si la oportunitati de networking cu top si middle manageri, prin intermediul unor competitii.
”Am fost surprinsi placut de calitatea ideilor inscrise in concurs, de pasiunea si interesul tinerilor asupra problemelor comunitatii, de faptul ca majoritatea acestora au la baza idei deosebite si obiective curajoase. Acest lucru ne confirma ca initiativa noastra a fost un succes si ca Romania are un potential extraordinar de a angaja resurse in cauze adevarate”, a declarat Adrian Blidarus, managing partner la Softelligence. Reprezentantii companiei s-au intalnit cu cei trei finalisti si urmeaza sa se hotarasca asupra unui prim proiect pe care il vor implementa imediat.
Softelligence este o companie specializata in dezvoltarea si implementarea de aplicatii software e-Business bazate pe CRM, Cloud, Web si Mobile, integrate cu sisteme ERP complexe, precum: SAP, Oracle, Microsoft AX, Microsoft NAV. (A.D.)