Agenția The Azores Sustainability & CSR Services anunță lansarea #CentralizatorDonatii, o platformă care cuprinde toate donațiile făcute până acum pentru a ajuta sistemul medical din România în lupta împotriva noului coronavirus.
Centralizatorul indexează informații despre companiile donatoare, dar și despre alți membri ai societății care au donat sume de bani sau produse pentru echiparea spitalelor.
Prin acest centralizator, agenția și-a propus să dezvolte o platformă cât mai cuprinzătoare, cu rolul de a ghida companiile și alți reprezentanți ai societății și ai mediului de business care vor să se implice sau să doneze, acolo unde este cea mai mare nevoie de ajutor. Pentru a fi util celor interesați, informațiile din centralizator se pot filtra foarte ușor, în funcție de donator, industrie, județe sau ONG-uri partenere. Accesul la o bază de date precisă și organizată oferă managerilor capacitatea de a identifica trendurile și de a lua decizii eficiente privind viitoarele donații sau proiecte. #CentralizatorDonatii poate fi vizualizat accesând urmatorul link: https://communityindex.ro/covid-19/.
Conform datelor colectate până în prezent, s-au donat până acum 46.032.152 RON și 6.050.675 EUR, precum și milioane de măști de protecție și zeci de aparate de ventilație mecanică. Din punct de vedere geografic, principalele zone către care au fost direcționate donațiile sunt București, Suceava, Timiș, Cluj, Brașov și Sibiu. Pe de altă parte, centralizarea acestor date ne ajută să observăm că sunt anumite județe din România unde nu s-au făcut donații până acum și care au nevoie să fie ajutate.
“Măsurile luate în lupta cu acest nou virus reprezintă o prioritate majoră, deoarece COVID-19 începe să copleșească sistemul medical din România. Ajutorul oferit până în prezent prin aceste donații este de neprețuit pentru spitale și, în cele din urmă, pentru noi toți, membrii societății civile. Suntem martorii unei crize fără precedent și am convingerea că împreună vom reuși să adunăm o mare parte din resursele necesare pentru a trece peste această perioadă dificilă. Nimeni nu este imun la acest virus, iar sănătatea este cel mai de preț dar pe care îl avem. Cadrele medicale se pot confrunta cu mari riscuri la locul de muncă și, în unele cazuri, li se va cere probabil să continue tratamentul pacienților chiar și fără cele mai mici măsuri de protecție. De aceea, este important să protejăm această forță de muncă și pe pacienții lor pentru a împiedica prăbușirea sistemului de sănătate”, declară Alina Florentina Liciu, Managing Partner The Azores Sustainability & CSR Services.
Datele adunate pentru acest centralizator au fost obținute din informațiile disponibile în spațiul public, pe website-uri corporate sau pe canale de știri naționale. (A.D.).