UPS face publice rezultatele celui de-al 13-lea Raport de Sustenabilitate si anunta investitii in crestere in autovehicule cu combustibili alternativi, dotate cu ultimele tehnologii si isi mentine angajamentul de a atinge 20 de milioane de ore de voluntariat, pana in 2020.
Pastrand abordarea „Laboratorului in miscare”, UPS accelereaza investitiile in flota auto cu combustibili alternativi si tehnologii avansate, ajungand anul trecut la 5.000 de autovehicule. De la an la an, compania si-a marit numarul de masini cu 61%, adaugand la 1.100 de camioane pe baza de gaze naturale lichefiate. Potrivit raportului, flota auto cu combustibili alternativi a UPS a parcurs 154 de milioane de mile (aprox. 248 de milioane de km) in 2014, obiectivul companiei fiind de 1 miliard de mile (aprox. 1,6 miliarde de km) in 2017 – o crestere de trei ori mai mare a numarului de kilometri fata de 2013.
„Au fost necesari 13 ani pentru a parcurge primele 350 de milioane de mile (aprox. 560 de milioane de km) cu flota auto tehnologizata, pe baza de combustibili alternativi”, declara Rhonda Clark, director de sustenabilitate si vicepresedinte pe probleme de mediu in cadrul UPS. „Intr-un singur an, numarul de kilometri parcursi a crescut considerabil si ne aflam la jumatatea drumului in atingerea telului propus pentru 2017. Continuand investitiile in aceasta flota, contribuim la transformarea industriei de transporturi.”
Din totalul combustibilului achizitionat in 2014 de UPS, 5,4%, adica 25 de milioane de galoni (aprox. 95 de milioane de l.), reprezinta combustibili alternativi, precum gazele naturale, bioetanol, biometan, biodiesel si electricitate. Angajamentul de a creste gradul de utilizare a combustibilului alternativ si a tehnologiei avansate va permite UPS sa-si reduca consumul anual de benzina si motorina cu 12%, pana la finalul lui 2017.
In timp ce comertul electronic a dus la o crestere a livrarilor la nivel global cu 6,8%, gazele cu efect de sera emise de UPS per livrare au fost mai mici, in 2014. Reducerea de 14,1% a intensitatii emisiilor de carbon din 2007 si pana in prezent poate fi comparata cu scoaterea din circulatie a 380.000 de autovehicule, timp de un an.
Totodata, UPS isi mentine angajamentul de a efectua 20 de milioane de ore de voluntariat pana in 2020. Actualii si fostii angajati UPS, alaturi de prietenii si familiile lor au reusit din 2011 sa faca 7,2 milioane de ore de voluntariat. Compania se asteapta ca impactul celor 20 de milioane de ore de voluntariat sa reprezinte aproximativ 500 de milioane de dolari in economia organizatiilor non-profit din intreaga lume.
Sprijinirea persoanelor nevoiase din intreaga lume reprezinta una dintre prioritatile companiei. Angajatii UPS si reteaua globala de logistica au expediat peste 260 de transporturi cu ajutoare (alimente, truse medicale si sanitare) in 43 de tari. UPS a oferit sprijin financiar si ajutoare persoanelor din zonele afectate de epidemia de Ebola, refugiatilor sirieni si comunitatilor afectate de vremea severa din Filipine si SUA, zone. (A.D.).