Raportul corespunzator anului financiar 2014 – 2015 este al doilea raport Ursus Breweries validat de catre Global Reporting Initiative – GRI G4.
Acesta prezinta progresul companiei in materie de raportare non-financiara, inregistrat la nivel operational, social si de mediu, in continuarea concluziilor consultarilor publice cu reprezentanti din toate comunitatile in care compania este prezenta, ce s-au desfasurat anul precedent.
Cateva dintre rezultatele inregistrate de companie in anul financiar 2014 – 2015 sunt:
- 160 de ore de formare profesionala oferite angajatilor Ursus Breweries;
- 76% dintre produsele si serviciile sunt achizitionate de pe piata locala;
- Implicarea angajatilor in actiuni de voluntariat prin participarea la cea mai mare initiativa de curatare a zonelor in care deseurile au fost aruncate in spatiul public – „Let’s do it, Romania!”;
- 6% imbunatatire a utilizarii eficiente a apei in procesul de productiei a berii in cadrul Ursus Breweries, ajungand la un consum de 3,05 hl de apa pentru 1 hl de produs.
Structura raportului continua, de asemenea, modelul lansat in anul financiar anterior, informatiile fiind structurate in capitole ce definesc chiar industria in care compania activeaza – BERE: Berea, afacerea noastra; Elemente de mediu; Responsabilitatea noastra; Elementul uman / BEER: Business, Environment, Employees, Responsibility.
Desi mentine matricea de materialitate si structura documentului nealterate, raportul aduce cu sine doua noutati. Prima dintre acestea se refera la deschiderea unui canal de comunicare directa al companiei fata de consumatori, clienti si cititori, prin intermediul formularului de feedback de la finalul raportului. A doua noutate se refera la faptul ca raportul prezinta progresul asupra fiecarui angajament al companiei, asumat in urma procesului de consultare publica din anul financiar precedent si comunicat in mod transparent in raportul anterior de dezvoltare durabila.
O noutate care vine in intampinarea opiniilor exprimate de parteneri, ca parte a procesului de consultare publica, o reprezinta decizia Ursus Breweries de a extinde programul de burse si premii de excelenta, dupa modelul derulat in Cluj-Napoca, si catre celelalte comunitati in care compania este prezenta cu o unitate de productie: Brasov, Buzau, Timisoara.
„Acesta este cel de-al patrulea raport de dezvoltare durabila al companiei si al doilea validat de catre GRI G4. Este o dovada a faptului ca, pentru noi, dezvoltarea durabila face parte integranta din modul in care ne conducem afacerea si nu a fost limitata niciodata la o simpla tendinta ce trebuie urmata”, declara Robert Uzuna, Corporate Affairs Director, Ursus Breweries. (A.D.).