Sapte fabrici si patru magazine au fost infiintate de Asociatia React prin proiectul Anotimpuri la borcan pentru a sustine economia in comunitatile rurale. Acestea au angajat persoane vulnerabile si valorizeaza potentialul resurselor locale. Fabricile din mediul rural produc conserve naturale marca Anotimpuri la borcan iar magazinele le sustin prin comercializare in marile orase.
Prin proiectul Anotimpuri la borcan, au fost formate profesional 44 de persoane, ca manageri de intreprindere sociala, lucratori in fabricarea conservelor si lucratori comerciali. Din acestea, 38 de persoane cu probleme de integrare pe piata muncii au fost angajate. In regiunea Bucuresti-ilfov, exista o fabrica in comuna Gradistea (judetul Ilfov) si un magazin in Bucuresti care va comercializa produsele din fabricile infiintate in cadrul proiectului.
Fabrica din aceasta regiune comercializeaza produse naturale, sub brandul Terra Gradistea. Aici, produsele sunt pregatite de femeile din localitate, care au absolvit cursurile de lucratori in fabricarea conservelor organizate in proiect. Folosind legume si fructe de la localnici, Terra Gradistea reuseste sa aduca pe piata o gama variata de retete traditionale– gemuri si dulceturi, compoturi, muraturi, zacusca de diferite feluri sau tocanita de legume.
Celelalte trei magazine care comercializeaza produse Anotimpuri la borcan se afla in Craiova, Ploiesti, Constanta, iar sase dintre fabrici sunt in Dolj, Gorj, Braila, Prahova si Dâmbovita. Proiectul Anotimpuri la borcan a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni! (A.D.).